Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tom Morello (RATM) és Jello Biafra az Occupy Wall Street-enAz Occupy Wall Street mozgalomnak most esedékes az első évfordulója, és Tom Morello is tiszteletét fogja tenni az ünneplés helyszínén, New Yorkban, ahol szeptember 16-án vasárnap ingyenesen megtekinthető koncertre készül.

A The Rage Against the Machine gitárosa egy olyan felhozatalhoz csatlakozik, ahol már többek között ott van a Dead Kennedys egykori frontembere, Jello Biafra, a komikus/aktivista Lee Camp, és a Rebel Diaz hip-hop duó. A rendezvény, amely a manhattani Foley Square-en dübörög majd délután 1-től 6-ig, nem csupán egy az Occupy mozgalom eddigi munkáját dícsérő összejövetel, hanem buzdítás a további támogatásra is. Ahogy a koncert posztere fogalmazott: “Csatlakozz hozzánk és kezdődjön veled a 2. év!”

Morello, aki mellesleg az utóbbi 20 év egyik legszókimondóbb mainstream rockzenésze, az elmúlt esztendő során elkötelezett Occupy-támogatóvá vált. Nemcsak hogy folyamatosan gyűléseken vett részt az USA minden szegletében, hanem közben időt szakított arra is, hogy más politikai tüntetésekhez csatlakozzon. De az aktív társadalmi tudat nem szorította vissza zenei pályafutását sem, az elmúlt év során ugyanis többször is láthattuk őt stúdióban és színpadon egyaránt, olykor neves zenészek (mint Bruce Springsteen) vagy épp feltörekvő, új együttesek (mint az Outernational) társaságában.