Bejelentkezés

x
Search & Filters

XX. Jubileumi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál - Paks2012. július 2-8. között Pakson huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Gastroblues Fesztivál, melynek mottója az eltelt évek alatt nem változott, miszerint „a legjobb zene sem élvezhető száraz torokkal és korgó gyomorral”!

Eme nagy igazság jegyében a szervezők idén is kitettek magukért, és a jubileum alkalmából parádés zenei és gasztronómia programokat állítottak össze, világhírű külföldi és hazai sztárok, zenekarok fellépésével megspékelve. A jubileumi Gastroblues Fesztivál az alábbi három külföldi sztárfellépővel büszkélkedhet:

- Ken Hensley & Live Fire (július 6. péntek, 20.00.)
- Glenn Hughes (július 7. szombat, 20.00.)
- Rick Wakeman & The English Rock Ensemble (július 8. vasárnap, 20.00.)

A fesztiválon természetesen egymást váltják a színpadon az blues és rockzene hazai és külföldi sztárjai, akikről részletesen a Fellépők menüpontban olvashatnak.

A hagyományokhoz híven az idén is a Makovecz Imre által tervezett paksi Szent Lélek templom szolgál helyszínül a meghitt hangulatú „unplagged”koncertekhez, melyek felcsendül majd a Gastroblues Rekviem. A Rekviem pedig 2012-ben azokért a kitűnő művészekért szól, akik már sajnos nincsenek közöttünk, de részvételükkel valaha emelték a fesztivál fényét és hozzájárultak a sikerhez. A vasárnapi templomi koncerten Rick Wakeman ad akusztikus zongora koncertet Steinway zongorán.

A zenei programok között szerepelnek még klubkoncertek, örömzenélések és ingyenes szabadtéri koncertek!