Bejelentkezés

x
Search & Filters

45 évvel ezelőtt történt: A Black Sabbath debütáló albuma elindítja a heavy metaltA Black Sabbathnak csupán egyetlen egy lemezébe került, hogy a Heavy Metal műfaj szüleiként tekintsenek rájuk. Lidérc sikolyok, kőkemény akkordok, gyomorszorító basszus és dübörgő csatadobok, ezek a voltak a korszakalkotó lemez ismertetőjelei. Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler és Bill Ward a világ legelső heavy metalját rakták össze, mely az Egyesült Királyságban épp péntek 13-án került a boltokba.

Az első felvételüket 1969 október 16-án rögzítették, közel 12 óra alatt. Ennek eredményeképpen jelent meg 1970 február 13-án a ’Black Sabbath’ nevű lemez, mely tagadhatatlanul erős és nyers anyag lett. Elég csak a nyitódalra gondolni, a maga sötét hangulatával, a vihar és villámlás effektekkel, a rémisztő dalszövegekkel és a mogorva hangszereléssel.

Mindent egybevetve ez a lemez lett a Black Sabath egyik legeredetibb, legváltozatosabb és legnépszerűbb anyaga. Ez a kombináció nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Angliában a nyolcadik, Amerikában pedig a 23. helyre ugorjon a lemez.

 


 
Címkék: 
black sabbath