Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ma 64 éves a legenda! Boldog születésnapot Ozzy!A mai napon ünnepli 64. születésnapját Ozzy Osbourne, Grammy-díjas angol heavy metal énekes, aki John Michael Osbourne néven látta meg a napvilágot az angliai Birmingham-ben, 1948. december 3-án.

John Michael Osbourne az angliai Astonban született, 1948. december 3-án. Apja, Jack több műszakban dolgozott szerszámkészítőként a GEC-nél. Anyja, Lillian egy autóalkatrészeket gyártó cégnél dolgozott. Osbourne volt a negyedik a hat gyermek közül. Két bátyja volt (Paul és Tony), valamint három nővére (Jean, Iris és Gillian). Egy kis, két szobás lakásban éltek. Az „Ozzy” becenevet először az általános iskolában használta. Bár első felesége, Thelma mindig Johnnak szólította, Osbourne azt állítja nem emlékszik, hogy mikor szólították utoljára az igazi keresztnevén. Gyerekkorában diszlexiás volt, és egyéb tanulási nehézségekkel is küzdött. Tanárai ezzel sokszor visszaéltek. Az iskolában sok színdarabban játszott. 14 évesen lett a Beatles rajongója. 15 évesen otthagyta az iskolát és dolgozni kezdett. Volt segédmunkás, vízvezeték-szerelő gyakornok, szerszámkészítő asszisztens, és vágóhídi munkás. Hat hetet töltött a Winston Green börtönben, miután betört egy ruhaüzletbe.

1967-ben, Geezer Butler megalapította a Rare Breed nevű zenekart Osbourne-nal. Az együttes két koncert után felbomlott. Ezután beléptek egy Polka Tulk Blues nevű együttesbe, Tony Iommival és Bill Warddal együtt. A zenekart átnevezték Earth-re, azonban volt már egy másik ilyen nevű zenekar Angliában, ezért nevet kellett, hogy változtassanak. Végül egy Boris Karloff-film után Black Sabbath lett az együttes neve. Egy idő után észrevették, hogy a nézők is szeretik a keményebb zenét, ezért ezután direkt írtak sötét és komor zenét. A Mario Bava által rendezett film olyan hatással volt rájuk, hogy Butler írt egy hasonlóan okkult témájú dalt, amelynek a Black Sabbath címet adta.

 

Ozzy Osbourne életrajza megtekinthető ide kattintva!

 

Címkék: 
ozzy osbourne
black sabbath