Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bábel tornyát lebontja a zene - A Steve ’N’ Seagulls pótolta budapesti koncertjét (koncertbeszámoló



A Barba Negra belevágott maratoni hétvégéjébe, csütörtök este pedig a finn Steve ’N’Seagulls, eredetileg 2020-ra tervezett koncertjét tudta le. Erről azonban sokkal többről volt szó: megúszós, „letudós” koncert helyett egy ízig-vérig, szeretettel teli örömzenélős őrülettel érkeztek Budapestre.
 
Ahogy azt korábban is írtuk, meglehetősen nagy lett a programdömping idén tavasszal, és ez a nyárba beleszaladva sem lesz másként. Sorra érkeznek azok az előadók, akik a lezárt időszakból kiszakadva végre útnak indulnak. Az SNS koncertjét eredetileg még 2019 novemberében jelentették be, aztán úgy alakult az életünk, ahogy. A finnek tegnap este végre megérkeztek Budapestre, hogy a Barba Negrában szórakoztassanak minket. Mert ugye garantáltan ez volt a cél.
 
A csütörtök estén a hangulatot a nyíregyházi Tortuga gurította meg. Elsőre talán furcsa párosítás volt az akusztikus hangszerekkel felálló „Pistáék” előtt egy ízig-vérig rock zenekar rock bulija, az ötlet azonban jól működött. A lemezbemutatózó zenekart turnékon, és persze a Barba színpadán is többször elcsíphettük. Élnek a lehetőséggel, magabiztosan mozognak a színpadon, és ahogy Ábel el is mondta, élik a színpadi létet, ha lehet, még órákat zenélnének. Adjuk az ötletet, tényleg oda való bandáról van szó. Szeretik, amit csinálnak, jól kommunikálnak a közönséggel – többes számban, mert bizony Kerle Ákos is besegít a főhősnek. Erre az estére egy speciális felállással érkeztek, két vendégzenésszel kiegészülve. Öröm volt látni, hogy a support szerepkört előnyükre fordítva, egy teljes műsornak beillő órát kaptunk tőlük. Ízléses program, nem véletlenszerű vizuállal. Ki van ez srácok találva.
 
 
A Steve ’N’ Seagulls járt már a Barba Negrában, akkor a klubot töltötték meg – púposra. Tegnap este a szabadteret vették birtokba. Az introban felcsendülő lánchűrész hangja akarva-akaratlanul mosolyt csalt az arcunkra, amit 22 óráig le sem tudtunk törölni. Aki már találkozott velük, előre mosolygott, aki elsőáldozó volt a finneket illetően, nevetett, mint a gyerek az öreg vicc hallatán.
 
 
Ami biztos, hogy nem haknisták álltak a színpadon. Az akusztikus hangszerek mestereiről van szó, akik vagy megunták a komolyzenei, vagy épp népzenei közeget, és szórakoztatni akarták magukat. Az internet népe persze felkapta a fejét az AC/DC, vagy Guns N’ Roses átiratokra, és persze a körítésre. A színpadképből a szalmabálák, egy méretes műtehén, vagy egy traktor hiányzott. A srácok autentikus –na jó, kifigurázott- mezőgazdász módjára szántottak. Szántották a színpadot, nem volt megállás, és mindez profi zenéléssel. És bizony szántották az arcunkat is: a mosolyráncok mélyültek, a hangulatindex pedig magasra szaladt. A világ legnagyobb rock himnuszai, a korábban említett Guns, vagy DC mellett Maiden, Scorpions, és még hosszasan sorolható, szóval ezek mind elhangoztak.
 
 
Emberközeli, allűröktől mentes produkciót láttunk. Ami pedig így, a tanév végéhez közelítve igazgatói dícséretet érdemel, hogy mind a koncertet megelőzőn, mind annak végeztével a banda tagjai vitték a merch-pultot, vagy épp sétáltak a közönség soraiban. Egy sztárfotó elkészítése ezen az estén nem volt kihívás, talán épp az volt nehéz, hogy ne készíts a Seagulls tagjaival közös emléket.
 
 
Ennyi patront régen szórtak koncerten szeretetből, mint a tegnap esti Barba koncerten. Nagyon nagy szükség volt egy ilyen energiabombára. Aki lemaradt, elfelejtette, kihagyta bármilyen okból kifolyólag, sajnálhatja. Csak ennyit mondhatunk. Mi most egészen biztos, hogy néhány napig vigyorogni fogunk.
 
További képekhez klikk ide!
 
 
BP