Bejelentkezés

x
Search & Filters

Beatles-t hallgatott autóbalesete előtt Bill Ward, a Black Sabbath dobosaBill Ward visszaemlékezett autóbalesetére, melyben egy Jensen Interceptor-t tört össze 21 éves korában. Közvetlenül a baleset előtt, a Beatles ’A Day In The Life’ című számát hallgatta.

 

A dobos, aki a Black Sabbath ’13’ című albumának munkálataitól kisebb jogi viták miatt távol maradt, azt mondta, most először beszél a balesetről.

„Ha egy gyors autót vezetek 200km/h körüli sebességgel, vagy még gyorsabban, akkor be kell fizetni a büntetést. Sokszor törtem össze autót, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy még mindig életben vagyok. Ezidőtájt olyan 20-21 lehettem.

Az Interceptorban V8-as motor volt, ami mára egy klasszikus autó, melyet kézzel készítettek Birmingham közelében. Az enyém egy 80-as évjáratú modell volt, és ha jól emlékszem 70.000 £-ba került.

Épp a kocsmába indultam, gondoltam iszok valamit és elszívok pár cigarettát. Az ’A Day In The Life’-ot hallgattam. Elhagytam egy farmot, ekkor már olyan 150km/h-val mehettem, de még gyorsítottam. Ráhajtottam egy buckára és már nem tudtam kezelni az autót. Az utasülésen kötöttem ki, majd leállítottam a motort.

Pontosan a dal utolsó másodperceiben történt a baleset (ahol az a félelmet keltő rész van a dalban). Nem tudtam elhinni, hogy életben vagyok, a kocsimban, fejre állva egy árokban… Nagyon rémisztő volt!

 

Íme a majdnem "végzetes" dal: Beatles - A Day In Life

 

Címkék: 
beatles
black sabbath
Bill Ward