Bejelentkezés

x
Search & Filters

Biff Byford: "a zeneiparban befutni pont olyan nehéz, mint nyerni a lottón"



A Saxon frontembere, Biff Byford a Metal Global-nak adott interjút, amelyben elmondta, hogy szerinte a mostani bandáknak sem könnyebb befutniuk, mint a régebbieknek és arról is beszélt, hogy miért megtévesztőek a közösségi oldalakon látható követőszámok.
 
"Nem hiszem, hogy ez valaha is könnyen ment. A zeneiparban befutni pont olyan nehéz, mint nyerni a lottón. Rengeteg nagyon tehetséges új banda van, de az már a szerencsén múlik, hogy felfigyelnek-e rájuk az emberek. Az a gond, hogy hiába van valakinek 200 ezer követője, ha azok a világ minden tájáról gyűlnek össze, hiszen így simán lehet, hogy egy adott városban csak százan ismerik. Persze ez is jó alap lehet, hiszen ha az a 100 ember jó koncertet kap, nem kizárt, hogy legközelebb már 300-an is elmennek és így tovább. Sajnos mostanában turnézni sem egyszerű, mert a pandémia miatt sok klub bezárt, amelyik pedig nem, ott főleg tribute zenekarok lépnek fel, ezért talán a feltörekvő bandáknak is célszerű betenniük néhány feldolgozást a műsorba a saját számok mellé, hogy fellépési lehetőséghez jussanak.
 
Természetesen a közösségi oldalak is fontosak. Jó, ha sokan követnek egy zenekart a Spotify-on, a Facebook-on, a TikTok-on és az Instragram-on, de valahogy el kell jutni oda, hogy mondjuk Oxfordban is legyen 5-600 ember, aki megnézi őket. Tudom, hogy ez nagyon nehéz feladat. Egyáltalán nem könnyű élőben is felépíteni a közönséget, viszont ha sikerül, utána már viszonylag olcsón fel lehet venni egy koncertalbumot és lehet árulni a különféle cuccokat, ami biztosíthatja a banda fennmaradását."