Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bon Scottot heroin-túladagolását követően ki akarták rúgni az AC/DC-ből?Az újonnan megjelent ‘The Youngs: The Brothers Who Built AC/DC’című könyv  egyik fejezetében tanulságos információ került nyilvánosságra. A szóban forgó könyvben ugyanis szerepel egy interjú az AC/DC egykori basszusgitárosával, Mark Evans-szel, aki azt állítja, hogy az együttes legendás énekesét, Bon Scottot nem sokkal az 1975-ös heroin-túladagolását követően kirúgták a zenekarból.

Bon Scott ugyan kétségtelenül minden idők egyik legkiválóbb frontembere volt, azonban nem titok, hogy az ikonikus zenész komoly szenvedélybetegséggel küzdött, amely végül a művész tragikus halálához is vezetett 1980-ban, amikor is Scott mindössze harminchárom éves volt.

A ‘The Youngs: The Brothers Who Built AC/DC’ című könyv egy új életrajzi kötet, amely a zenekart alapító testvérpárra, Angus és Malcolm Youngra összpontosít. A könyv szerzője Jesse Fink, ő fedezte fel Bon Scott túladagolásának történetét, amikor Mark Evans-szal készített interjút a készülő életrajzi művéhez.

1975-ben - ugyanabban az éveben, amikor az AC/DC kiadta immáron klasszikussá vált ‘High Voltage’, valamint ‘T.N.T.’ című albumait Ausztráliában - Scott túladagolta a heroint, amelyre - az élete mellett - csaknem ráment a munkája is.

"Voltak kétségeink ebben az időszakban Bon színpadi teljesítményével kapcsolatban" - mondta Evans, majd így folytatta: "Problémái voltak, és rossz döntést hozott, de ez egy egyedülálló eset volt. Volt egy őrült pillanat, nyugtalanság uralkodott a csapatban, döntést kellett hoznunk, és amikor a zenekarral megbeszéltük a dolgot, nem állt valami jól Bon szénája. Más lehetséges énekes is szóba került, de aztán soha nem jutottunk el arra a pontra."

 

AC/DC - Rocker

  
Címkék: 
Bon Scott