Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bring Me The Horizon – Sykes megváltozott az elvonó ótaA Bring Me The Horizonban játszó Jordan Fish állítása szerint Oli Sykes, a zenekar frontembere teljesen megváltozott mióta kijött az elvonóról. Maga Oli is elmondta, hogy éveken át ketaminfüggő volt, majd eltöltött egy hónapot az elvonón, és ebből a tapasztalatokból született a ’Sempiternal’ albumuk.

„Szerintem nagyon sokat segített neki, hogy újra felfedezze a dalszerzés szeretetét. Egy katartikus folyamat volt, ahogyan újra felvette és elkezdte kiépíteni a kapcsolatot mindenkivel. Ismertem őt már mielőtt csatlakoztam, de a kapcsolatunk java azóta tart, mióta kijött az elvonóról, és azóta egy teljesen másik ember lett” – mondta Fish.

 

Oliver Sykes

 

 

A ketamin:

 

Disszociatív anesztéziát hoz létre, azaz funkcionálisan szétkapcsolja a thalamo-neocorticalis és a limbikus rendszert. A ketamin analgetikus hatása már szubdisszociatív dózisoknál is jelentkezik és az anesztéziánál tovább tart. Szedatív és hipnotikus hatása kevésbé kifejezett. A gerincvelőben és a perifériás idegekben helyi érzéstelenítő hatású. A ketamin alkalmazása során az izomtónus változatlan marad vagy fokozódhat, ezért a védőreflexek általában nem érintettek. Nem csökken a görcsküszöb. Spontán légzés mellett emelkedhet az intracranialis nyomás, ami megfelelő lélegeztetéssel kivédhető. Mivel a ketamin fokozza a szimpatikus tónust, alkalmazása során emelkedik a vérnyomás és a szívfrekvencia, fokozott koronária áramlás mellett nő a szívizom oxigén igénye. A ketamin pozitív inotrop és antiaritmiás hatású (közvetlen szívhatás). A perifériás vascularis rezisztencia az ellentétes hatások következtében nem változik. Ketamin adása után jelentős hiperventiláció figyelhető meg a vérgáz paraméterek lényeges változása nélkül. A ketamin elernyeszti a bronchusizomzatot. Egyedi tulajdonsága a gége- és garatreflexek fokozódása, valamint a nyáltermelés enyhe növekedése. Az összes anesztetikum között a ketaminnak tulajdonítható a legkifejezettebb hallucinogén hatás(a betegek egy része a gyógyszerhatás alatt rémálmokat élhet át), emiatt az ébredés közben nyugtalanság léphet fel. A ketamin mérsékelt hipnotikus hatása valamint a hallucinogén tulajdonságai miatt önálló iv. anesztetikumként nem ajánlható, még rövid műtétekhez is droperidollal vagy benzodiazepinnel szükséges együttadni. Kontraindikált a ketaminhasználat minden olyan esetben, amikor a szimpatikus tónus további fokozása kárt okozhat a betegnek (kezeletlen hipertenzió, pheochromocytoma, hipertireózis, eclampsia, apoplexia, pszichózisok, intracraniális nyomásfokozódás).

 

 

Forrás: wikipédia
 

Címkék: 
Bring Me The Horizon