Bejelentkezés

x
Search & Filters

Együtt koncertezik a Nightwish két egykori tagja, Tarja Turunen és Marko Hietala



Július 8-án együtt lép fel a svájci Prattelnben a Nightwish korábbi énekesnője, Tarja Turunen és a banda egykori basszusgitárosa-vokalistája, Marko Hietala, sőt, a szervezők tájékoztatása szerint még egy igazán különleges vendégfellépő bejelentése is várható.
 
Tarja és a Nightwish útjai 2005-ben váltak el egymástól, nem éppen békés körülmények között, azonban az énekesnő már akkoriban is úgy nyilatkozott, hogy Marko-val mindig is jól megértették egymást, az évek során pedig a banda billentyűsével és fő dalszerzőjével, Tuomas Holopainen-nel is újra beszélőviszonyba került, arra azonban továbbra sem lát sok esélyt, hogy valaha ismét együtt lépjenek színpadra.
 
Hietala 2021 januárjában jelentette be, hogy kilép a Nightwish-ből, arra hivatkozva, hogy már évek óta nem okozott neki örömet az aktív turnézással járó életmód. 2022 nyarán aztán arról is őszintén beszélt, hogy nagyon nehéz időszakon van túl, melynek során depresszióval, álmatlansággal, szorongással és figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral is meg kellett küzdenie.
 
Tarja és Marko közös svájci koncertjére már kaphatók a jegyek 75 euróért (28 ezer forint).