Bejelentkezés

x
Search & Filters

Elhunyt a Smash Mouth alapító énekese, Steve Harwell



56 éves korában elhunyt Steve Harwell, aki 1994-ben alapító tagja volt a Smash Mouth-nak és egészen 2011-ig ő énekelt a bandában. A zenekar akkor tett szert igazán nagy népszerűségre, amikor All Star című számuk lett a Shrek egyik betétdala, de a The Monkees féle I'm A Believer feldolgozásuk is nagy sikert aratott.
 
A csapat menedzsere, Robert Hayes néhány napja arról számolt be, hogy Harwell hospice ellátásban részesült és az orvosok legfeljebb heteket jósolnak neki, tegnap pedig az alábbi közleményt adta ki.
 
"Steve békés körülmények között, családja és szerettei körében hunyt el az otthonában. Igaz, hogy két éve már nem tagja a Smash Mouth-nak, és a zenekar azóta Zach Goode-dal turnézik, de Steve örökre velünk marad a dalain keresztül. Neki is nagy szerepe volt abban, hogy eladtunk világszerte több mint tízmillió albumot, összehoztunk két listavezető kislemezdalt, öt top 40-es számot, négy olyan lemezt, amely felkerült a Billboard 200-as listájára, Grammy-jelölést kaptunk, valamint több száz filmben és reklámban szerepeltek a dalaink, többek közt a Shrek-ben. Steve hangja volt az egyik legjellegzetesebb a kortársai közül. Imádta a rajongókat és a koncertezést. Igazi karakter volt, aki ugyan minimális zenei képzettséggel rendelkezett, de kitartásának és elszántságának köszönhetően elérte az álmát és igazi popsztárrá vált. Teljes gázzal élte az életét és fényes csillagként ragyogott az univerzumban, mielőtt kiégett volna."