Bejelentkezés

x
Search & Filters

Én nem vagyok „rocker”, csak szeretem a rockzenét, ennyi! - Interjú Mészáros Dóra playmate-tel



Arra ugye nem sokan tettetek volna nagy összeget, hogy hazánk egyik legismertebb, legdekoratívabb playmate-je, Mészáros Dóra, aki 2002-ben  szerepelt először a magyar Playboy címlapján, őrületes rock-metal rajongó. Pedig de! Rendhagyó interjúnkban a műfajhoz kapcsolódó rajongásáról faggattuk Dórit.

Rockbook: - Fiús nevelést kaptál tini korodban? Mert lányoknál általában így alakul ki a metál őrület. Hány évesen is kezdődött?

Mészáros Dóra: - Bár direkt fiús nevelést nem kaptam, mégis természetemnél fogva főleg fiúkkal barátkoztam, fociztunk és nem igazán babáztunk. Lehet, hogy ezért,  de az is lehet, hogy nem, ki tudja ezt már: 12 éves koromban valamiért ráébredtem,  szüleim legnagyobb örömére, hogy nekem nem a Bros és Backstreet Boys, hanem a Guns N’ Roses tetszik.

Rockbook: - Kik voltak az első bandák, akiket hallva a rock és a metal elkötelezett híve lettél?

Mészáros Dóra: - Metallica, Guns, és nagyon sok akkoriban menő magyar zenekar.

Rockbook: - Ez egy elég kemény stílus. A te lelked is hasonló?

Mészáros Dóra: -  ☺ Tudok kemény és kíméletlen lenni néha, de inkább udvarias és megértő vagyok, hahahah. ☺ Mondhatni az utca pszichológusa.

Rockbook: - A rajongóid mit szóltak, mikor megtudták, hogy kedvencük a keményebb stílust preferálja?

Mészáros Dóra: - Furán néznek és ez sajnos eléggé elkeserítő.  Az emberek nagy része a rockzenét  furcsa dolgokkal azonosítja. Bár mostanában talán elmondhatom, hogy rockzenei koncerteken odajönnek és kérnek egy fotót, szóval van, aki örül annak, hogy hasonló zenét szeretek, mint amilyet ő.

 


Rockbook: - Úgy tudjuk táncolsz is. Milyen az aláfestő zenéket használsz a műsoraidban?

Mészáros Dóra: - Persze, ez a munkám nagy része, a fő profilom. Fellépek különböző rendezvényeken: legénybúcsú, szülinap, külföldi klubbok, motorostalálkozók. Sokszor táncolok rockzenére, bár olyan nagyrész előadókat választok, akiket szinte mindenki ismer, populáris rockzenét: Marilyn Manson, Evanescence, Muse. Az esküvői ruhás műsorom például a November Rain-re megy, a Gunstól.

 

Rockbook: - Voltál Rock Dj is. Hogyan fogadott téged és az általad produkált műsort a közönség? Mesélj erről az időszakról!

Mészáros Dóra: - Először amivel találkoztam, az az előítélet. Hogy miféle rockzenét akarok én nyomni, biztos a kommersz, rádiók által játszott szart, hiszen nem is ismerhetek mást, mint a Tankcsapdát... Aztán az egyik diszkózásom után hajnalban megkérdezte a kidobó a bejáratnál: ki játszotta ezeket a hardcore zenéket, nagyon durván jó volt, mondom neki mosolyogva: én. ☺ Aztán rájöttem, ez a diszkózás hobbinak drága, megélni nem lehet belőle, a hétvégéimet elvette, szóval nehéz szívvel, de abbahagytam. Meg aztán nincs is itthon olyan klub, ami az én zenei ízlésemet lefedné, így elég nehéz volt játszani. Még a Dürer kertben is rámszóltak egyszer, hogy ne nyomjak Suicide Silence-t meg Bring Me The Horizont, mert "sok". Aztán volt olyan, hogy betettem egy rohadt hosszú Machine Head-et, és kiszaladtam cigizni a teraszra, erre ezt hallom:  egy csávó ordítva szid, hogy mit keres ez a szőke csöcsös kurva a pultban. Mondom neki, te rólam beszélsz? Csak mert itt vagyok és hallom. Erre elfordult. Pfffff. :D Nem tudom, mivel bánthattam meg szegényt, azóta sem jöttem rá. Na szóval, egyszer talán újra kezdem, ha meggazdagszom és nem ebből kell a sváci frankos hitelem fizetni. :D

Rockbook: - Hogy látod a rockzene jelenlegi helyzetét? Mert ugye sajnos nem feltétlen napjainkban éli virágkorát…

Mészáros Dóra: - Nem gondolom azt, hogy halott lenne. Sőt, tovább megyek: a rockzene a mai napig iszonyú menő. Csak itthon rosszul van az egész promotálva.  Nemrég voltam Bécsben Linkin Parkon, teltház volt, 16 ezer ember. Ez minden, csak nem rossz helyzet.

 

 

Rockbook: - Szerinted minek köszönhető a jelenlegi divatos zenék előretörése a rockzenével szemben?

Mészáros Dóra:  Nem igazán játszanak rockzenét a mainstream rádiókban, ez tény és való.  A rádió meg tv fontos dolog, a „nép” innen veszi az infókat. A magyar ember zenei ízlése sajnos szerintem kifejezetten kommersz. Viszont a jelenlegi divatos zenék között is akad jó. Az rockerek legnagyobb hibája az, hogy nem hajlandók más műfajok felé nyitni, sajnos egy kicsit sem fogadnak be más fajta stílust, és itt nem arra gondolok, hogy Kis Grófót kéne hallgatni, természetesen… :D

Rockbook: - Vannak barátaid a hazai zenészek között?

Mészáros Dóra: - Igazából barátoknak nem nevezném őket. Barátom kevés van… :D Inkább ismerősöknek mondom őket, közelebbi viszonyt senkivel sem ápolok. Sokan bírnak engem, inkább így mondanám és néha ha összefutok velük, rám köszönnek, ennyi.

Rockbook: - Május elején jelent meg a Blind Myself ’Mindenki un valakit’ című klipje, amelyben tulajdonképpen főszerepet kaptál. Hogy jött a felkérés? Mesélnél egy kicsit a forgatásról? Mi volt a legemlékezetesebb?

Mészáros Dóra: - Jaj, imádtam! Gergőéket nagyon szeretem, és természetesen egyből igent mondtam a felkérésre. Amiben akkor nem szerepelt, hogy reggel héttől hajnal kettőig forgatunk egy hideg stúdióban és szarrá fagyok.  Arról sem volt szó, hogy állott grillcsirkét és almát tömnek a számba, amit ki kell hányjak és közben erjedt szőlőlével locsolnak arcon, mellkason. Az, hogy gyertyával csöpögtettek, már csak hab volt a tortán. Totálisan bizarr volt. :D De nevetve végigcsináltam, csak néha kérdeztem meg: most ez komoly? Utána meg reggel utaztam Svájcba, két napra egy klubba fellépni. Pazar volt.

 

Íme a Blind Myself klip Dórával:

 


Rockbook: - Mennyire fontos neked a zenészek külső megjelenése? Van olyan zene ami tetszik, annak ellenére, hogy a zenészek "csúnyák" ?

Mészáros Dóra: - Nem nézem azt, ki hogy néz ki. A zene zene, teljesen mindegy hogy néz ki, aki játssza. Ha véletlenül jól néz ki, az csak hab a tortán. :)

Rockbook: - Ha már itt tartunk! Ki az a zenész, akit „nem dobnál ki az ágyadból?”

Mészáros Dóra: - ☺ Deuce.  De őt is csak távolról szemlélném, mert szeretem az illúziókat megtartani, kergetni. Ha közelebbi kapcsolatba kerülnék vele, elveszne a varázs, nem vagyok egy gruppie típus, szeretek értük plátóilag rajongani. Ráadásul szegény csúnya is, ha jobban belegondolok, hahahah. Viszont ha jobban belegondolok, Kid Rock-ot elküldhetnétek karira csőpostán. Most úgyis szingli vagyok, csak rakjatok rá piros masnit. Az fontos lenne! :D

Rockbook: - Kicsit övön aluli kérdés: A hálószobában is bírod a metált (bilincs, segédeszközök, stb…)?

Mészáros Dóra: - Nem, teljesen megelégedek a hagyományos formulákkal az ágyban, annyi kifacsart helyzetben voltam már forgatásokon, bilincs és kötözés, pont amikre gondolsz, hogy egyenlőre nem vágyom otthon ilyenre. De persze sose mondd, hogy soha, talán ha megöregszem, fel kell dobni majd a szexuális életem.

Rockbook: - Melyik a legkevésbé ismert zenekar, amelyet hallgatsz? Van olyan, amit te fedeztél föl és nem más ajánlotta?

Mészáros Dóra: - Nagyon sok ilyen van. Naphosszat ülök a gép előtt és böngészek a Youtube-on. Legjobb példa erre az Evans Blue zenekar, sosem hallottam róluk, mikor a This time it's different című számuk szembejött velem és 3 napig csak ezt hallgattam. Ugyan ez volt a Hollywood Undead-dal. Megdöbbenve ültem a gép előtt és tátva maradt a szám és örökre szerelmes lettem.

Rockbook: - Hogy érzed mennyire befogadó a rocker társadalom? Szerinted a rockereknél előfordul a kimondott divatellenesség?

Mészáros Dóra: - Attól függ, kiket nevezünk „rockereknek”. Eleve ez a szó az agyamra megy. :D Én nem vagyok „rocker”, én szeretem a rockzenét, ennyi. Ez a szó a 80-as éveket juttatja az eszembe, azok meg már elmúltak. Bár valakik ott ragadtak, na ők „rockerek” és ők tényleg divatellenesek,. Jaj hülyeséget mondtam, nem is, csak ők leragadtak a nyolcvanas évek divatján. Ezzel remélem nem bántottam meg senkit. :D

 

Mondjuk a kérdésed meg nem is értem: ha a divatellenesség a ruházkodásra vonatkozik: minden műfajnak megvan a maga divatja, ami szerint öltözködnek az emberek, ráadásul mostanság minden hülye punkrockernek öltözik, szegecses bőrdzsekibe meg Ramones pólóba, metálvillát mutogat, na én ezen röhögöm magam szarrá, bár legalább ha felöltözöm úgy, ahogy nekem tetszik, nagyon divatos leszek és menő. :D

 


Rockbook: - Vásárolsz eredeti hanghordozókat? Milyen eszközről szól a zene?

Mészáros Dóra: - CD valamint neten csak egy-egy darab track-et tudok már venni, ami elég jó megoldás, ha nem akar valaki teljes albumokat venni.

Rockbook: - Melyik elhunyt rockzenészt támasztanád fel, ha módodban állna?

Mészáros Dóra: - Jim Morissont, Peter Steele-t. Mostanában sajnos nagyon sok zenész hunyt el, őket mind, ha hatalmamban állna.

Rockbook: - Van olyan zenekar akiket a feloszlásuk után szerettél meg?

Mészáros Dóra: - Persze, sok ilyen van. Nem is tudom felsorolni.

Rockbook: - A rockzenében mindenevő vagy, esetleg egy bizonyos stílusirányzathoz kötődsz inkább?

Mészáros Dóra: - Minden stílusban vannak kifejezetten jó zenekarok, vagy dalok, de a szívemhez talán azok állnak a legközelebb, akik kicsit újabb vonalat képviselnek, vagy keverik a stílusokat. Ami döbbenetesen jó párosítás például az a metal-dubstep.

Rockbook: - Felsorolnád a kedvenc zenekaraidat?

Mészáros Dóra: - Nincs kifejezetten egy kedvenc, nagyon sokat és sokfélét szeretek.  Felsorolok párat, a teljesség igénye nélkül.  Bring Me The Horizon, Hollywood Undead, Travis Barker, Misfits, Danzig, Drowning Pool, Brokencyde, Deuce, Akkezdet Phiai, Tankcsapda, La Coka Nostra, Eminem, The BossHoss, Evanescence, Disturbed, Soulfly, Ektomorf, Paradise Lost, Sixx: AM, Gogol Bordello, Volbeat, Godsmack, The 69Eyes… áh, befejezem, sose érek a végére. :D

 


Rockbook: Van olyan zenekar, akit nem halhatsz meg, mielőtt nem látsz élőben?

Mészáros Dóra:  Nincs. De lehet majd még lesz ilyen.

Rockbook: - Milyen koncerteken voltál az utóbbi időben és mely koncerteken találkozhatunk Veled a közeljövőben?

Mészáros Dóra: - Legutóbb Linkin Park, Hollywood Undead, ma pedig Borgore. Az utóbbi nem rock, hanem egy izraeli EDM producer és DJ, aki régebben egy death metál zenekar dobosa volt, csak érdekességképp mondom. Ezelőtt pár hónapja Serial Killers (Xzibit, B-Real & Demrick team) meg Limp Bizkit a Parkban. Na meg a Sziget, ami évek óta egyre szarabb. Bocsi az illetékesektől.

Rockbook: - Mit üzensz a Rockbook olvasóinak? (Ez egy panel kérdés, de kihagyhatatlan, mint egy AC/DC koncertről a Highway To Hell…:) )…

Mészáros Dóra: - Rockn’roll never dies!  Vagy inkább ez a kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: 
Mészáros Dóra
tankcsapda
System of a Down
Gund N' Roses