Bejelentkezés

x
Search & Filters

“Hajnali fényre vár a morajló tengerár…” - Megjelent a From The Sky Antarktika című albuma



A HammerWorld magazin 2023 februári számának extra CD mellékleteként megjelent a From The Sky Antarktika című nagylemeze. A Tari Szabolcs énekes, multi-hangszeres, dalszerző vezette budapesti szimfonikus-progresszív-extrém metal zenekar második albumát kis túlzással a másfél évvel ezelőtt kiadott REX második részének is lehet titulálni, hiszen az azon megkezdett zenei- és lelki utazás folytatása - de egyben azok lezárása is - hallható, átélhető a most korongra került 11+2 tételben.
 
A szélsőséges hangulatok uralta dalcsokrot remekül tartja egyben a hideg, télies atmoszféra, és miközben mindegyik - személyes hangvételű - szerzemény egy-egy önálló történetet mesél el, egymás után lejátszva ezeket egy nagyobb szabású sztorit “kap” a hallgató. A teljes album itt meghallgatható:
 
 
A dalszöveget és a zenét ezúttal is Szabolcs írta, a borító és a dizájn Kóródi Tamás munkája. A hangfelvételek a szolnoki Denevér Stúdióban készültek Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla felügyeletével.
 
From The Sky 'Antarktika' album dallistája:
 
01. Deus Incarnatus
02. Antarktika
03. Nocturno
04. Lethe
05. Salus
06. Anima
07. Gemini
08. Luna
09. Aureus
10. Invictus (We Are From The Sky)
11. Caeli
 
Bonus tracks:
 
12. In Paradisum
13. Lethe (Symphonic Edition)
 
 
A megjelenéshez kapcsolódó hír, hogy a From The Sky a továbbiakban nem szólóprojektként, hanem teljes értékű zenekarként működik.
 
A zenekar tagjai:
 
Tari Szabolcs - ének, gitár, billentyűk
Gilián Péter - basszusgitár, vokál
Kiss László 'TAZ' - gitár
Kertész Márton - gitár
Halász Illés - dob, vokál
Juhász Tamás - billentyűk (live)
 
A zenekar - a lemez címadó dalával - bejutott A Dal 2023 tehetségkutató műsor legjobb 40 előadója közé!
 
A csapat legközelebb március 19-én, a Barba Negra Blue-ban ad koncertet, ahol az Operation Mindcrime megjelenésének 35. jubileumát ünneplő Geoff Tate előtt melegítenek be a srácok. Facebook esemény itt!