Bejelentkezés

x
Search & Filters

"Ideje volt, hogy újra a legerősebb formájában létezzen a Dream Theater"



2023 egyik legnagyobb metal zenei témájú híre volt, hogy Mike Portnoy 13 év után visszatér a Dream Theater-be, azóta pedig már javában zajlanak az új album munkálatai és közeleg a turné is, amely Budapestet is érinti november 1-jén. A zenekar tagjai a Rolling Stone magazinnak adtak közös interjút az újjáegyesülésről.
 
James LaBrie: Azt hiszem, ideje volt, hogy újra a legerősebb formájában létezzen a banda.
 
John Petrucci: Fontos tisztáznunk, hogy ez nem egy konkrét lépés volt, hanem események egész sorozata vezetett odáig, hogy úgy érezzük, ez a helyes döntés. Sokat beszéltünk róla, és mindannyian arra jutottunk, hogy ennek így kell történnie.
 
John Petrucci
 
Jordan Rudess: Rengeteg különböző tényező és az egymással való kapcsolatunk alakulása is közrejátszott ebben. Végül aztán eljött egy pillanat, amikor minden összeállt és egy emberként úgy éreztük, hogy most kell ebbe belevágnunk.
 
John Myung: Tényleg mindannyian egyformán biztosak voltunk benne.
 
Mike Portnoy: Ha a pandémia előtt kérdeztél volna arról, hogy látok-e esélyt az újjáegyesülésre, valószínűleg azt mondtam volna, hogy nem, hiszen ha nem robbant volna be a koronavírus, akkor a Dream Theater turnézott volna és valószínűleg én is úton lettem volna a 48 zenekarom valamelyikével. laugh De mivel mindannyian otthon ragadtunk, John megkérdezte, hogy lenne-e kedvem játszani a szólóalbumán, aztán vele és Jordan-nel megcsináltuk az új Liquid Tension Experiment lemezt is, ezt pedig John szólóturnéja követte. Szóval egy sor olyan dolog történt, ami újra közelebb hozott minket egymáshoz, nemcsak zeneileg, hanem emberileg is. A családjaink is jóban vannak. A lányom és John lánya évekig lakótársak voltak, John Myung-gal pedig szinte szomszédok vagyunk és gyakran átjárnak hozzánk a feleségével. Szóval ott voltak ezek az emberi szempontok, és persze az a tény is, hogy egyikünk sem lesz már fiatalabb. Mindannyian az 50-es, 60-as éveinkben járunk, és tetszik vagy sem, reálisan nézve bele kell gondolnunk, hogy mennyi lehet még hátra. Én személy szerint nagyon utáltam volna, ha az történik, mint Roger Waters és a Pink Floyd, vagy Peter Gabriel és a Genesis esetében, ahol a rajongók hiába várták az újjáegyesülést.
 
Mike Portnoy
 
John Petrucci: Mike kilépése traumatikus élmény volt mindannyiunk számára, és ki kellett találnunk, hogyan léphetünk túl ezen. Sok idő telt el, de szükségünk is volt ezekre az évekre a gyógyuláshoz, mert ez nem egy olyan helyzet volt, ami után már egy héttel később újra a legjobb barátok lehetünk. Tizenhárom év kellett ahhoz, hogy ismét őszintén úgy érezzük, hogy testvérekként szeretjük egymást.
 
A Concerto Music bemutatja: An Evening With Dream Theater - 40th Anniversary Tour
2024. november 1., péntek 18 óra
Papp László Budapest Sportaréna
 
Belépők: ülőjegyek 17.900 - 28.900 Ft, állójegyek 24.900 Ft, kiemelt álló 28.900 Ft
 
Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában.