Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Igyál, igyál, igyál !” - Khatano / Kundorez: 'Czech Madness' lemezkritika



A következő Satanath Records-os split lemez pörög a lejátszóban, számomra két totál ismeretlen cseh csapat megosztott kiadványa ez, életemben nem hallottam még róluk. 
 
A Khatano 8 (intro plusz hét) dallal képviseli magát, old-school death/HC/groove metal veretés végig, hallatszódik, hogy az énekesüknek nem sikerült teljesen kigyógyulnia a torokgyíkból a felvételek alatt, amolyan szétkiabált Anselmo/C. Bell hangja van, fájdalmasan száraz, de legalább a helyén van és még így is szerethető. Illik amúgy ebbe a fajta zenébe, ugyanis igazi tukkerság árad belőlük, nincsenek túl bonyolítva a nóták, ez kérem zsigeri sulykolás, semmi újvonalas trendi mocsok. Koncerten szívesen megnézném őket az biztos, viszont lemezen nekem kevés ez a pár dal, így egy debüt albumot kinyomhatnának már magukból. Mindenki hozza a maximumot a hangszerein, amit kell, de semmi több. Egyszerű, mint a faék, sörözéshez full alkalmas muzsika. 
 
 
A Kundorez már kicsit másabb vizekre evez. 10 szám (intro és outro közé ágyazott 8 track) képében kapunk az arcunkba némi party (?!?) cuccot. Vegyes a kép (mint egy felvágott) amit a Kundorez brigádja mutat be nekünk, konkrétan nem tudom hova tenni. Metal-nak metal, death-es, punkos, picit pogós, de az összeborulós kocsmahangulat is eléggé erőteljesen jelen van. Ez leginkább a „táncolós” dobtémákban nyilvánul meg. Ökölrázáshoz, sörlocsoláshoz ideális a Kundorez zenéje, talán most már értem, hogy mi lehetett a közös kapocs a két brigád között… Az anyanyelven előadott dalokat hallgatva, a végére kicsit megfáradni látszik az egész, nem tudom mi inspirálta őket, amikor megírták ehhez a splithez a részüket. Talán az a pár hordó sör, de az mondjuk egyáltalán nem baj.
 
Számomra most a Khatano győzött, több téren is, akit érdekel a megosztott korong az a Symbol Of Damnation-nál vagy a Satanath Records-nál keresse.
 
Prost!
 
Facebook elérhetőségek: KhatanoKundorez
 
 
Lupus Canis