Bejelentkezés

x
Search & Filters

Lekerültek a Spotify-ról Neil Young albumai Joe Rogan miattMár nem elérhetők a Spotify kínálatában Neil Young albumai, miután a zenész ultimátumot adott a sreamszolgáltatónak, hogy vagy az ő tartalmait hagyják fent, vagy Joe Rogan podcastjeit. Young mindezt azzal indokolta, hogy a műsorvezető véleménye szerint téves információkat terjeszt a koronavírus elleni oltásokról és ezzel akár több ember halálát is okozhatja, ha a hallgatók hisznek neki.
 
"A Spotify rendkívül káros platform lett az utóbbi időben, mivel téves információkat és hazugságokat terjeszt a koronavírussal kapcsolatban. Erről akkor értesültem először, amikor megtudtam, hogy több mint 200 orvos fogott össze, hogy közös erővel fellépjenek a streamszolgáltatónál terjedő életveszélyes tartalmakkal szemben. A Spotify-t elsősorban fiatalok hallgatják, akik könnyen befolyásolhatók és persze egyébként sem feltételeznék, hogy egy ekkora platformon valótlanságokba ütköznek, pedig sajnos így van.
 
A teljes életművem elérhető volt a Spotify-on, és az online hallgatottságom 60%-a ettől a szolgáltatótól származott. Vagyis hatalmas érvágást jelent a kiadómnak, hogy lekerülnek róla a dalaim. Mégis, amikor elmondtam nekik, hogy miért döntök így, azonnal biztosítottak a maximális támogatásukról, mert ők is tudják, mekkora veszélyt jelenthet a vírussal kapcsolatos hazugságok terjesztése."