Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megjelent a Morrow Night első nagylemeze: 'Endless Space'



A 2020 őszén alakult alternatív rockot játszó Morrow Night fennállásuk óta minden évben jelentkeztek új anyagokkal, idén viszont kihozták első nagylemezükez, az Endless Space-t.
 
A legutolsó EP-hez (Craziness) képest mind dallam és hangzás terén egy sokkal letisztultabb, könnyebben fogyasztható albumot rakott össze a zenekar. Próbálták nem a hangszeres részekre fektetni a hangsúlyt, hanem inkább az éneket helyezték előtérbe, és hagyták, hogy azok köré épüljenek a dalok. Ezáltal egy új oldalát ismerhetjük meg a zenekarnak. Visszautalás azért lesz bőven, mert egy-két számnál felcsendülnek a már jól megszokott sötét tónusok is, így adva egy egyedi hangzást az albumnak. 
 
A felvételeket 2023 ősz végén kezdték el Csatáry Ádám (Madmike) közreműködésével, aki már az előző EP-k rögzítéséért és keveréséért is felelős volt. A hangszeres részek felvétele most is izgalmasan zajlott, rengeteg új hangszer és effekt pedál került kipróbálásra, ezzel is megteremtve a többszínű hangzást. 
 
A teljes album itt meghallgatható:
 
 
A dalokról:
 
Intro
 
Rövid felvezetés, ami segít keretbe foglalni az albumot. 
 
Nightmare
 
A LP sorrendjét nehéz volt meghatározni, viszont abban egyetértettek a zenekar tagjai, hogy ez menjen az elejére. A berobbanó kezdés kellő lendületet ad a lemeznek.
 
Loop
 
A zenekar legpopposabb száma. Ez az egyetlen olyan dal az albumon, ahol hamarabb volt meg az ének téma és a szöveg, mint a hangszerelés. 
 
TGTBT
 
A dal egy sörözés során született, ami hamar össze is ált, mind zene és szöveg tekintetében. Az egyetlen pozitív töltetű dalszöveg.
 
Endless Space
 
A nagylemez legegyedibb hangzását hozza, ami nem véletlen. Ennek a számnak a megírása és kidolgozása tartott a legtovább.
 
I’m Blind
 
A dalt a zenekar 2022-ben írta, azonban parkolópályára tették, mivel az akkori anyagaikhoz nem illeszkedett. A nagylemez írása során már tudták, hogy ennek a számnak itt lesz a helye.
 
The Devil
 
A legkönnyebben összeálló és egyben az album legsötétebb hangulatú száma. Eredetileg nem akarták kiadni, de egy élő fellépés alkalmából összerakták, és végül nagyon megszerették.
 
Handeling the Change
 
Az LP záró dala, amiben visszatér az Intro. A szám a változással járó szorongás érzését dolgozza fel.
 
 
A zenekar tagjai:
 
Bornemisza Ida - billentyű, ének
Perduk Szabolcs - gitár
Kiss Sándor - basszusgitár, vokál
Baku László - dobok
 
A lemezbemutatót Budapesten tartják április 29-én, amihez a Facebook-esemény itt található.
 
 
Elérhetőségek: Facebook, YouTube