Bejelentkezés

x
Search & Filters

Novemberi programdömping a szegedi Rongy kocsmában



Novemberre igen erősen belehúzott a szegedi Rongy kocsma, ami a zenei felhozatalt illeti. Szinte borítékolható, hogy mindenki megtalálja majd a számítását. Rögtön az elején lesz Fish!, majd Punkhenger turné a PICSA, a Prosectura, a Hatóságilag Tilos és a Timebomb zenekarokkal, ezután a Sin Seekas akusztikus trió Szerbiából, majd Reggae Club, Stagediving Festival, végül 7 fellépővel a szegedi Zenekarok éjszakája, a teljesség igényen nélkül.

november 7. 21:00

Fish! - Konzervzene lemezbemutató koncert

 

"Ez itt pont olyan hangulat, mint amilyen mindig is kellene!" - a Konzervzene album címadó dala meg is adja az alaphangot: az ország egyik legjobb koncertzenekara új lemezét mutatja be, a régebbi kedvenceket nem elfelejtve. Ugribugri, tánc, punkos poprock és szövegdarálás, gyertek ki a rétre és minden jó lesz!"

 

Bemelegítés: Plastic Bitch

Belépő
Diák: 900 Ft
Külsős: 1200 Ft

https://www.facebook.com/events/407752246018319/

november 9. 20:00

Punkhenger Turné


Hosszú évek után újra nagy szabású PUNK turné, újra együtt a PICSA és a Prosectura, valamint a visszatért, de továbbra is csak keveset koncertező Hatóságilag Tilos. A szegedi állomáson a Rancid cover Timebomb zenekar lesz az est nyitóbandája.

Fellépők:

Timebomb
Hatóságilag Tilos
Prosectura
HétköznaPI CSAlódások

Belépő: 2000 Ft
https://www.facebook.com/events/363482100452534/

november 16. 22:00

Sin Seekas koncert (SRB)

 


A Sin Seekas egy egyedi hangzású akusztikus trió, ami a cajon és a kazoo a wah pedál hullámain szörföl. Energikus és minimalista, a körülölelő világot őrli zenévé és tálalja táncolható formában. A világzenei hangzást adó kazoo mellett fellelhetőek zenéjükben a funk, dancehall, reggae és ska stíluselemei is.

A zenekart 2010-ben egy ajvárfőzésen alapította Rebb Andrea és Sóti Juli, de rövid időn belül Palusek Erik vette át a gitáros posztot és Kurcinák Attila kezdett dobolni a bandában.Sóti Julit a tekerővel fűszerezett Folkfree együttesben, illetve Magyarország első riddim zenekarában, a reggae-t játszó Budapest Riddim Bandben hallhatjátok még.

Belépő: 500 Ft
https://www.facebook.com/events/636050503106771/

november 21. 21:00

SMAFU miniturné


Kevés időtálló érték létezik mai világunkban. A Smafu se tartozik ezek közé. Mégis, ez a bő egy évtizeddel ezelőtt underground szinten is csak közepesen ismert, kizárólag helyi igényeket kiszolgáló és kielégítő szegedi pop-punk banda most újra összeáll (öt éve ez már megtörtént egyszer), hogy megünnepelje alakulásának 15., de leginkább feloszlásának 10. évfordulóját. Bár egykori néptelen rajongótáboruk manapság már leginkább babákat pelenkáz vagy őszbe hajló fővel gürcöl valamelyik nyugati országban, a tagok mégis úgy gondolták, megpróbálják két koncert erejéig megcsapolni a nosztalgiázni vágyók pénztárcáját, beállva ezzel az olyan nevek mellé (vagy inkább mögé), mint a Sziámi, Omega, LGT stb. Sőt, egy új nótával próbálják meg kiszúrni a szemünket (vagy fülünket), ezzel próbálva elhárítani a könnyű pénzszerzésről szóló vádakat. A késő 90-es, korai 2000-es évek popperei tűkön ülve várhatják a reuniót.

Fellépők:
Krumpliczukor
Smafu (reunion)

Belépő: 600 HUF

november 22. 22:00

 

REGGAE CLUB

Fellépő:
The Mighty Fishers
Az egyetlen zenekar hazánkban, amely a 60-as évek Jamaikájának népszerű tánczenéjét, a rocksteady-t és early reggae-t képviseli. Az együttes folyamatosan turnézik Európában, két kislemez után nemsokára megjelenik az első nagylemez (Soul Garden) egy külföldi kiadó gondozásában, melynek anyagából is ízelítőt kapunk a héttagú formációtól!
(forrás: koncert.hu)

Utána: Goatmét Soundsystem és CéAnne

Belépő: 600 HUF
https://www.facebook.com/events/715466755149776/

november 23. 19:00

Stagediving Festival


A Stagediving Fesztivál az eltelt 8 év alatt a budapesti underground durva zenés bulik egyik sarokkövévé nőtte ki magát. Rengeteg különböző stílusú banda (metal/HC/punk) és náció megfordult ezeken a remek hangulatú eseményeken. 2013-ban úgy döntöttünk, hogy elvisszük az ország jó pár településére a "Stagediving életérzést". A Watch My Dying és a Cadaveres ugye adott volt a történetben, akikhez különleges vendégként csatlakozott a HC/metalban erős Don Gatto. Ezen kívül minden állomáson bemutatunk pár tehetséges bandát, akiket melegen ajánlott megtekinteni.

Fellépők:

Begotten Silence
Don Gatto
Cadaveres
Watch My Dying
Samas

Belépő: az esemény napján 20:00-ig 1200 Ft, 20:00 után 1500 Ft.
https://www.facebook.com/events/589391727783732/

november 29. 22:00

 

Lábos Electric Orchestra koncert (SRB)

A Lábosok már a spájzban vannak!
Ha Te is kíváncsi vagy, miféle őrületet szülhet tizenpár szanatóriumszökevény a konyhai eszközökből készült hangszereivel és soha össze nem gyakorolt dalaival, akkor gyere el ennek a szigorúan apolitikus, anarcho-szindikalista és végletekig multikulti bagázsnak a fellépésére! Színpadon a teríték!

Bemelegítés: Carry
Főfogás: Lábos Electric Orchestra
A koncertek után TRM pörgeti a lemezeket (Wemsical).

Belépő: 500 Ft
https://www.facebook.com/events/1423660121185874/

november 30. 19:30

 

Heten, mint a Gonoszok - Szegedi Zenekarok éjszakája

Fellépők:
Westbones
Pilvaksz Coffee Shop
Division by zero
4/4
Quattro-X + FairPlay (BETKÓ + WINSZ)
Minimál Bogart
Covered With Snow

Belépő: nincs!

 

Címkék: 
Don Gatto
Cadaveres
Watch My Dying
Rongy kocsma