Bejelentkezés

x
Search & Filters

Öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Saxon alapító basszusgitárosát



A Sheffield-i koronabíróság első fokon öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Saxon alapító basszusgitárosát, Steve Dawson-t, aki a vád szerint a 90-es években rendszeresen bántalmazott egy akkor hatéves kislányt.
 
Az ügyben eljáró nyomozó, Robert Heath a BBC News-nak számolt be a fejleményekről: "Dawson azt hitte, hogy örökre megúszhatja azokat a szörnyűségeket, amiket 30 éve követett el egy védtelen, kiskorú áldozattal szemben. A hölgy hatalmas erőről tett tanúbizonyságot, amikor úgy döntött, hogy elmondja, mi történt vele. Látszott rajta, hogy ezek a gonoszságok örök nyomot hagytak az életén, de bízunk benne, hogy a bírósági ítélet némileg megkönnyíti a traumatikus élmények feldolgozását számára. Minden ilyen vádat maximálisan komolyan veszünk, ezért arra szeretnénk bátorítani mindenkit, aki hasonló bűncselekmények áldozata lett, hogy bátran forduljon hozzánk és tegyen feljelentést, függetlenül attól, hogy hány év telt el azóta. Mindenkit meghallgatunk, elvégezzük a nyomozást és bíróság elé állítjuk az elkövetőket."
 
Dawson az 1975-ös megalakulástól kezdve 11 éven át volt a Saxon tagja, 1986-ban azonban a zenekaron belül egyre inkább kiéleződő feszültségek és konfliktusok miatt kirúgták.