Bejelentkezés

x
Search & Filters

Prince a világ egyik legjobb gitárosának tartotta Nuno Bettencourt-ot



Az Extreme gitárosa, Nuno Bettencourt a Hair Nation-nek adott interjújában idézett fel egy koncertet, amelyen Prince is ott ült a közönség soraiban, és bár Nuno nagyon izgult, hogy az ikonikus popsztár előtt kell játszania, sikerült lenyűgöznie az énekest, aki a világ egyik legjobb gitárosának nevezte őt.
 
"Los Angelesben volt egy különleges koncert, amellyel az Earth, Wind & Fire munkássága előtt tisztelegtünk. Ott volt Steve Lukather, egy csomó nagyszerű gitáros és zenész, és maguk az Earth, Wind & Fire tagjai is. Egy színházban léptünk fel, én pedig a backstage-ben vártam, hogy színpadra szólítsanak. Amint meghallottam a nevemet, felnéztem, és láttam, hogy éppen akkor sétált be az épületbe Prince, és leült az első sorba. Kurva jó, már csak ez hiányzott... Valószínűleg még sosem hallott gitározni, de most nincs mese, játszanom kell. Ekkor tűnt fel, hogy a barátnője, Nikka Costa ült mellette, akit én is jól ismertem. Nem mellesleg zseniális producer és énekesnő. Az Everybody Got Their Something című számot sokan ismerhetik tőle, de érdemes az egész albumot meghallgatni, mert tényleg fantasztikus. Na, de vissza a koncerthez! Szóval elkezdtem játszani és bár próbáltam nyugodtnak és magabiztosnak tűnni, valójában szakadt rólam a víz. Prince egyszer csak odahajolt Nikka-hoz, és a fülébe súgott valamit. Úristen! Biztos azt mondta neki, hogy milyen szar vagyok, vagy hogy mit csináltam rosszul...
 
A sors iróniája, hogy Nikka másnap átjött hozzánk, és megkérdezte, hogy szeretném-e tudni, mit súgott neki Prince. Azt feleltem, hogy inkább nem, és kimentem a konyhába. Persze alig fél perc múlva vissza is tértem, hogy mégiscsak mondja el! 'Tényleg tudni akarod?' 'A francba is, jöjjön, aminek jönnie kell! Ki vele!' 'Azt mondta, hogy a világ egyik legjobb gitárosát látja a színpadon. Benne vagy a top 3-ban.' Ezt amúgy még soha, sehol nem meséltem el, de mivel már nem él, nem tudja letagadni, hogy tényleg ezt mondta! Viccen kívül, nagyon sokat jelentett nekem, hogy az egyik hősömnek tetszett, amit csinálok."