Bejelentkezés

x
Search & Filters

Új videóklippel jelentkezett az Angertea: 'Sacred Garden'



Az experimentális grunge-metal zenekar tavalyi Darkmind albumának Sacred Garden dalához készített videót Valach Márk a No Total Films-től. A klipben feltűnik Borovics Tamás (Aranyélet, Szerelem utolsó vérig stb.) színművész, és Buchholcz Anna, aki a Mirror Twin zenekar énekesnője.
 
Valach Márk (No Total Films):
 
„Mihály Gerivel elég régóta ismerjük egymást különböző zenei megmozdulások miatt. Mikor felhívott, hogy lenne-e kedvem Angertea videoklipet készíteni, örömmel fogadtam a megkeresést. Közösen belemásztunk a dal témájába, ami egyfajta farkasember allegória - itt hamar feljött az American Werewolf in London, mint mindkettőnk kedvenc farkasember filmje. Mivel otthon régi horror VHS-eket gyűjtök, és az említett darab is megvan, az az ötletem támadt, hogy jó lenne konkrétan beleszőni magát a kazettát / a konkrét filmet is a sztoriba, mint egyfajta tisztelgést a mű felé.
 
További inspiráció volt még a nemrégiben megjelent brit független horrorfilm, a Censor. Ahol a kliphez hasonlóan valaki egy VHS szalagot szemlélve csúszik bele egy saját régi bűnébe, a valóság és a VHS világának összemosásával. A klipben a kiállás utáni folyamatosan szűkülő képarány is ezt jelzi. Tulajdonképpen erre épít maga a koncepció.
 
Borovics Tamás zseniális színész, szintén régi ismerősöm, nagyon örülök, hogy végre videóklipes projektben is tudtunk együtt dolgozni. Hibátlanul hozta a saját bűnébe egy farkasember film megtekintése miatt újra elmerülő, abba beleőrülő ember karakterét.”
 
 
Angertea koncertek:
 
Május 3. Budapest, Dürer kert
Május 11. Rákóczifalva, Varsány Közösségi ház
Július 19. Szentes, Megyeháza udvara
Augusztus 10. Tanyafeszt
 
Elérhetőségek: Facebook, Instagram, Songwhip