Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Yes teljesítette Alan White utolsó kívánságát



2022. május 26-án hunyt el a Yes ikonikus dobosa, Alan White, aki azonban a halála előtt megnevezte utódját, zenésztársai pedig eleget tettek a kérésének és a napokban hivatalosan is bejelentették, hogy Jay Schellen állandó tag lett a bandában.
 
A zenekar egy Instagram-posztban tudatta a hírt a követőivel: "örömmel osztjuk meg veletek, hogy Jay Schellen hivatalosan is a Yes állandó tagja lett. Legendás dobosunk, Alan White sajnos 2022. május 26-án itt hagyott minket, de előtte azt kérte tőlünk, hogy Jay legyen az utódja. Már 2016-ban is Jay-t választotta beugrósnak a Topographic Drama turnéra, 2018-tól pedig felváltva játszottak. Jay-nek több kötődése is van a bandához: korábban együtt zenélt a billentyűsünkkel, Geoff Downes-szal és a néhai basszusgitárosunkkal, Chris Squire-rel, de Alan-nel és Billy Sherwood-dal is sokat dolgozott, úgyhogy jól ismeri a Yes alapját jelentő ritmusszekciót és annak dinamikáját."
 
Alan White
 
Jay Schellen így kommentálta a bejelentést: "nagyon boldog vagyok, hogy én lettem a Yes új dobosa. Gyerekkoromban az ő lemezeikről próbáltam leszedni a dobtémákat, és hatalmas büszkeséggel töltött el, hogy az elmúlt pár évben együtt dolgozhattam példaképemmel és jó barátommal, Alan White-tal. Azon leszek, hogy méltóképpen őrizzem az emlékét és együtt írjuk tovább a zenekar történetét."
 
Jay Schellen
 
A Yes korábbi énekese, Jon Anderson július 9-én a Budapest Arénában lép fel, ahol teljes egészében előadja a zenekar nagy hatású 1972-es albumát, a Close To The Edge-t, de emellett más klasszikus dalokkal és néhány meglepetéssel is készül a rajongóknak. Facebook esemény itt!
 
Jon Anderson
 
Jon Anderson nyári Európa-turnéjának állomásai:
 
Július 09. Budapest
Július 11. Prága
Július 15. Bad Doberan
Július 19. Madrid