Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dew-Scented

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1992

További képek

Biográfia: 

A furcsa nevet viselő német death/thrash metal együttes, a Dew-Scented 1992-ben alapult, az akkor még dobosként működő, ám később éneklésre váltó Leif Jensen vezetésével. Jensen – a rövid időre, ám annál alaposabban összeválogatott bandatagok segédletével – elkészített két demót (’93-ban a ’Symbolization’-t és ’94-ben egy névtelen felvételt), amiket az önálló helyi kiadónak, a Steamhammernek bemutatva sikerült kiadatniuk a ’96-os debütáló albumot, az ’Immortelle’-t.

Az intenzív turnézás következtében a formáció rajongótábora nőttön-nőtt; eközben az új tagok, Florian Müller gitáros és Uwe Werning dobos színre lépése nagy segítséget nyújtott Jensennek, a gitáros Ralf Klein-nak és a basszusgitáros Patrick Helms-nek abban, hogy tovább csiszolják a rájuk jellemző, gyors thrash motívumokat.

Az útkeresés időszaka a következő két album megírása alatt játszódott le; ezek voltak az ’Innocent’ 1998-ban, Dan Swanö producerrel; illetve a ’99-es ’Ill-Natured’. Mindkét lemezt a Syndicate Media segítségével adták ki.

A Dew-Scented ezután a Nuclear Blast-tal kötött szerződést. Az ezt követő lemezeik, az ’Inwards’ (2002-ben, Klein kilépése után kvertettként lett felvéve) az ’Impact’ (2003) és az ’Issue VI’ voltak (2005-ben ekkor szerepelt velük először új basszusgitárosuk, Alexander Pahl). Ezeknek az albumoknak a megjelenése magával vonta a folyamatos versengést az Arch Enemy-vel, a The Haunted-del és egyéb olyan neo-death/thrash együttesekkel, akiknek arra fájt a foga, hogy műfaj legjobbjai legyenek.

Videók

  • Dew-Scented - That´s Why I Despise You
  • Dew-Scented - Turn To Ash
  • Dew-Scented - Arise From Decay

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Leif Jensen
ének
Michael Borchers
gitár
Marc-Andree Dieken
dob