Bejelentkezés

x
Search & Filters

Faust

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1989

További képek

Biográfia: 

Az együttes 1990-ben alakult, már ismert szabadkai zenészekből, akik a BOLID és OCTOPUS együttesben játszottak. A FAUST alapítói:

- Tibor Cindrity ( vokál énekes, zeneszerző, szerb és magyar dalszövegíró, valamint egyedüli
eredeti tagja az együttesnek.)
- Rudolf Vojnity (dobos, játszott a Bolid és Octopus együttesben, 1994-ben lépett ki, a régi
Jugoszlávia tíz legjobb dobosa közé tartozik.)
- Drágán Mijátovity (gitáros, a Bolid és Crna Vatra együttesben játszott, fő zeneszerző és szövegíró az együttesben.A Faust nevezetű együttesből pedig 1995-ben lépett ki.)
- Róbert Szűcs (kiváló basszusgitáros, számos zombori együttesben játszott, 1994-ben lépett ki.)
- Toni Szávevszki (szólógitáros, számos szabadkai együttes tagja volt.1992-től 1995-ig pedig a Faust tagja volt.)

Két szólógitáron dallamos hard ’n’ heavy zenét játszottak.A koncerteken kizárólag saját szerzeményekkel léptek fel.

Kezdettől fogva felléptek minden zajecsári gitárversenyen (zaječarska gitarijada 1991-1996-ig) az egykori Jugoszlávia nagy együtteseivel, a közönség mindig meleg fogadtatásban részesítette őket.A jugoszláviai fellépésekkel párhuzamosan a szomszédos Magyarország nagyobb fesztiváljain, és különböző klubokban is szerepeltek ismert magyar hírességek mellett.

Magyarországon eddig három albumot adtak ki magyar, és egyett szerb nyelven.A legjobb magyar együttesek válogatás albumán egy saját daluk is szerepel.

1991-ben a belgrádi Jugodisk kiadónál megjelenik első albumuk az OLUJNI JAHAČ ( Rockernek születtem) . 95-ben a VATRA (Föld porábol születtem) című albumuk Magyarországon lett kiadva szerb nyelvű dalokkal, melyből pár száz hangszalagot hoztak Jugoszláviába melyeket szétosztottak egész Szerbiában és Crna Gorában a rajongók között.

1996-ban az együtteshez teljesen új tagok csatlakoztak . A vokál énekes Tibor új lendülettel folytatja a munkát. Az új tagok :
- Szasa Szolga (gitáros, zeneszerző, szövegíró.)
- Zóltan Kleno (basszusgitáros)
- Vládimir Miletin (szólógitáros, zeneszerző és szövegíró.)

Nemanja ,Róbert, Mario és Gorán dobosként egymást felváltva játszottak, még (Srbobran) Szent Tamásról meg nem érkezett a tapasztalt dobos Tóth Attila 2001-ben .

Öt éven keresztül nem játszottak Jugoszláviában a One Records igazgatójának Zoran Nestorović felhívására a NOVI SVET (ÚJ VILÁG) című albumhoz írnak alá szerződést .2002 derekán jelenik meg CD –én és hangszalagon a már említett One Records kiadásában. Mivel öt évig nem játszottak Jugoszláviában 2002 márciusában elég szkeptikusan léptek fel a két napos Hard ‘n’ Heavy fesztiválon . Mivel a fiatalabb, és az idősebb közönség is jó fogadtatásban részesítette őket, így ráébredtek, hogy Szerbiában is érdemes rock zenét játszani, mivel elég nagy számú közönség kedveli azt.

2012 májusában Cindrity Tibor és Mijatovity Dragan (az eredeti megalapító tagok és dalszerzők) ismét találkoztak és megbeszélés született a zenekar újbóli megalapitásáról annak érdekében, hogy a Faust újjáéledjen minél eredetibb felállásban. Bodrogi Béla csatlakozott az ismételten összeállt zenekarhoz, mint támogató és nagy segítség.

A csapat automatikusan stúdióba vonult és megkezdődött az Acélszív és a Föld porából születtem albumok újbóli felvétele modernebb hozzáállással, de emellett az volt a céljuk, hogy megtartsák ezeknek a lemezeknek és daloknak a varázsát.

2012 decemberében Sindeles Gyula kilépett a zenekarból és Mijatovity Dragan vette át a basszusgitáros szerepét, eközben folyamatban van a keresés a megüresedett zenekari helyre. Keresik a megfelelő személyt, aki csatlakozhat a Fausthoz mint basszusgitáros.

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Tibor Cindrić
ének
Dragan Mijatović
gitárok
basszusgitár
Darko Mijatović
akusztikus gitár
szólógitár
gitárok
ének
Attila Tóth
dob