Bejelentkezés

x
Search & Filters

Hangerilla

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

Gá és Sipi még 99 környékén a Who Carez nevű formációban zenélgetek. Füszinek volt egy Inside nevű zenekara, ja és „ált. sulis” korában klasszikusgitározott. Gá, Füszi és Sipi együtt alapították az egész sokáig működő Stinkyfish co. zenekart. Ádám játszott az ismert Inferno Metalcore System zenekarban. Pákh Tomi és Sipi együtt működtek egy baráti öröm zenekarban, aminek Tokaji Hot(e)L volt a neve. Különösebb zenei előképzettséggel senki nem rendelkezik, talán csak Füszi. A többiek autodidakta módon tanulgatnak hangszereiken. Szóval régi-régi történet….

A Hangerilla főleg magyar nyelvű underground, rap, rock, funk, metal, punk, pop  stílusokat ötvöző együttes. Modern metál, hip-hop alapok, olykor effektezett ének, szókimondó és többnyire ironikus szövegek, illetve egyénenkénti sajátos stílus fűszerezéssel beépítve.

A név talán sokat elmond az együttesről, ha komolyabban a jelentése után nézünk. Egyszerű szójáték. „Hang”, mert élőzenés hangszeres formáció, „Hangeri”, mert magyarországi zenekart takar és főként magyar nyelvűek a szövegeink, „Gerilla”, mert saját módján lázadó, alkalmanként támadó, majd underground körökben megbúvó zajkeltésre alkalmas fegyverekkel ellátott csapat.

Klasszikus 4 hangszeres felállás, (dob, basszusgitár, gitár, ének), amit 4 barát alkot, akik talán nem is lennének barátok, ha nem hozza őket össze a zene.

2008. év végére sikerült felvennünk az első demo anyagunkat, ami 5 számot tartalmaz. Ezzel a promóciós lemezzel indult a zenekar igazi koncertezős és tehetségkutatós időszaka.
Első fellépésünk alkalmával volt szerencsénk bemutatkozni, hazai szinten elismert zenekarok (Subscribe,Road) előtt Tokajban. És persze ami legfontosabb, a NAGYKÖZÖNSÉG előtt. Sikeresen nyitottunk és ezen felbuzdulva további koncerteket kezdünk el szervezni klubokba (Factory Arena-SkaFunderz, Miskolc Galéria-Bront,  stb.), és persze bárhova, ahol lehetőséget biztosítottak számunkra.

Minden egyes koncert új kapukat nyitott előttünk. A nézőközönség („rajongótábor”) gyarapodása és pozitív véleménye egyre nagyobb lelkesedést váltott ki belőlünk, így tehát nem maradt más, mint az hogy irány a tehetségkutató. Két megmérettetésen vagyunk túl, amit szép eredményekkel zártunk.

Miskolc, Borsod Hangja „kell egy zenekar” ahol előkelő 2. helyen végeztünk. (értékes tárgynyereményekkel és persze ingyen stúdió idővel). Továbbra sem pihentünk, mert egyre több fellépést kellet a noteszunkba felírni.

Következett a Tatabányai 2009-es Peron Music Országos tehetségkutató, ami már önmagában is szokatlanul értékes nyereményeivel felkeltette az érdeklődésünket. Szokták mondani próba szerencse, hát tegyünk egy próbát. Töretlen lelelkesedésessel, szimplán önmagunkat adva a zsűri megjutalmazott minket az 1. hellyel és egy nagyon szuper különdíjjal (videó klip készítése, Mahasz által felajánlott műsoros cd lemezek). Szakmai elismerés volt számunkra a díj. A zenekar élete a tehetségkutató után megváltozott természetesen pozitív irányba. Megismerkedtünk egy többmint manager-rel, név szerint Boltsek Andreával, aki nagyon fontos szerepet tölt be a zenekar életében, mert szorosan velünk összefogva egyengeti a zenekar további útját.
 

Videók

  • HanGerilla - Hakunamatata
  • HanGerillA - Partizán dal

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Sipos Tamás
ének
Greskó Ádám
gitár
vokál
Fűzfői Sándor
basszusgitár
Pákh Tamás
dob