Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kowalsky meg a Vega

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

Az együttes frontembere Kowalsky Balázs Gyula 1992-től 2007-ig, és 2010-től újra a Black-Out nevű rock-zenekar énekese.

A zenekar története 1999 októberére nyúlik vissza, amikor egy fergeteges bulin Jávorszky Béca felvetette Kowalskynak, a Black-Out énekesének, hogy az általa megírt zenei alapokból készíthetnének néhány dalt. Ezek után, még gyakoribbak voltak a közös mulatások a közös munkánál, de szép lassan elkészült egy-két dal, amelyek baráti társaságban komoly tetszést arattak. A munkálatokhoz szükséges számítógépek hozták össze a harmadik tagot Juhász Robot, akit felkértek, hogy készítsen groove alapokat a dalokhoz. Hozzájuk csatlakozott még Temesi Berci basszusgitáros és Újvári Péter dobos.

Miután 2001-ben már majd' két lemezanyagra való dalt összeraktak, adott volt a következő lépés: stúdióba menni és elkészíteni az első albumot a Pimasz grimaszt. Az albumot a szakma és a közönség is nagyon jó kritikákkal illette, a zenekart pedig modern rock kategóriában Fonogram díjra, az év felfedezettje kategóriában pedig Arany nyílra jelölték 2004-ben.

A zenekar laza, popos, táncolható, modern, saját bevallásuk szerint "zsivány pop"-ként aposztrofált zenét játszik, amely a pop és rock alapok mellett blues, jazz, hip-hop, drum n' bass és r&b elemeket is vegyít. A számok szöveg- és dallamvilága a már ismert Kowalsky stílusjegyek mellett a humort, az öniróniát és rengeteg más elemet is felvonultat egy-egy dalban. A szövegek és refrének könnyen énekelhetők, dallamosak. A Fekete lepke, a Többet érdemelsz és Az aszfalt és fehér csík számaikkal, valamint az új albumos Herceg fehér lovon című számukkal a zenei adókon is találkozhattál már.

A zsivány produkcióra jellemző, hogy a videoklip készítéstől kezdve a legapróbb munkákig mindent a zenekar és baráti társasága csinál, így megmarad a családias légkör és minden a saját elképzeléseknek megfelelően készülhet el.

Cha-Cha 2005-ben technikusként csatlakozott az együtteshez, majd 2006-tól szólógitáros lett. Jimmy nem sokkal a Vegasztár című album megjelenése után csatlakozott az együtteshez. Sóder pedig 2008 elején társult a zenekarhoz.

2011 tavaszán jelentős változások történtek a zenekar életében, a megszólalás tökéletesítése érdekében a zenekar 8 tagúvá bővült. Ebben a változásban azonban a korábbi zenészek nem kívántak Kowával együtt részt venni, és elhagyták a csapatot, közösen hárman új zenekart alapítottak. A Vegába visszatért Juhász Rob, és Kowa másik zenekarának dobosát, Csányi Zolit is meghívta a zenekarba. Mellettük több, más népszerű formációból ismerős zenész is feltűnik a zenekarban.

Legutóbbi lemezük, a Még nem éden sikerét mutatja a dupla platina minősítés, amellyel a 2014-es Mahasz összesített album- és válogatáslemez listán, eladási darabszám alapján a második helyre kerültek. „Mindent a rajongóinkért!” Ezért a zenekar 2015 februárban előállt egy okos telefonra alkalmazható, ingyenesen letölthető információ bázissal. Ez az úgynevezett Kowa applikáció, olyan lehetőség, amely még könnyebbé teszi a rajongók számára az információhoz jutás lehetőségét.

 

Videók

  • Kowalsky meg a Vega - Ennyi Csak
  • Kowalsky meg a Vega - Forradalom rt.
  • Kowalsky meg a Vega - Új templom épül
  • Kowalsky meg a Vega - Szarka farka
  • Kowalsky meg a Vega - Magasban és mélyben
  • Kowalsky meg a Vega - Otthon, édes otthon
  • Kowalsky meg a Vega - Herceg fehér lovon
  • Kowalsky meg a Vega - Ébresztő
  • Kowalsky meg a Vega - Amilyen hülye vagy, úgy szeretlek
  • Kowalsky meg a Vega - Egy világon át

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kowalsky Balázs Gyula (Kowa)
ének
Kobak Dániel (Dani)
szólógitár
Vidák Róbert (More)
akusztikus gitár
Szórád Csaba (Jimmy)
basszusgitár
Vajda Péter (Sóder)
dob