Bejelentkezés

x
Search & Filters

Krypteria

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2004

További képek

Biográfia: 

A Krypteria egy német szimfonikus metal együttes, amelynek gyökerei egy az ugyanezt a nevet viselő stúdió-projectre vezethetők vissza. A project eredeti elképzelése szerint több különböző vokalistát alkalmaztak volna, ám a német-koreai származású Ji-In Cho 2004-ben teljesen magára öltötte az énekes szerepét. A legelső albumot egyszerűen Krypteriának keresztelték el, később azonban ’Liberatio’ néven adták ki újra.

A valódi zenekarrá válásuk évét, 2004-et követően négy stúdióalbumuk és egy középlemezük jelent meg, melyek közül a legfrissebb a 2011-es ’All Beauty Must Die’.

2001-ben a leendő Krypteria-tagok, Chris Siemons, Frank Stumvoll és S.C. Kuschnerus egy fantasy-musical jellegű CD-n dolgoztak együtt. Ekkoriban még nem volt vokalistájuk, mert a lemezt több különböző énekhanggal akarták elkészíteni. 2003-ban kiadták az a ’Krypteria’ című albumot. Körülbelül egy évvel később, mikor egy szökőár okozott pusztítást Indiában, egy német televízió-csatorna, az RTL felkérte őket, hogy jótékonysági gyűjtés céljából készítsék el a ’Liberatio’ című dalt. A dal énekesének Ji-In Cho-t választották meg, mire a Sony/BMG zenei vállalat elhatározta, hogy átdolgozza, és újra megjelenteti a csapat első albumát, immár ’Liberatio’ néven.

Így született meg 2004-ben a Krypteria együttes. Egy éven belül megjelent az első igazi lemezük (zenekarként), amely az ’In Medias Res’ nevet kapta. Az album Ji-In Cho hazájában, Dél-Koreában kapott nagy figyelmet, ahol a ’Victoriam Speramus’ című kislemezük elérte az első helyet a zenei toplistákon.

A Krypteria második stúdiómunkája az ’Evolution Principle’ nevű középlemez volt, ami 2006-ban jelent meg.

2007. január 19-én az együttes kiadta harmadik lemezét, ami a ’Bloodangel’s Cry’ címet kapta. A cím az egyik daluk szövegéből származik (’The Night All Angels Cry’). Ez a lemez a mai napig is a zenekar legnagyobb sikere.

2008 elején a Krypteria bejelentette, hogy már dolgoznak a harmadik nagylemezen: a ’My Fatal Kiss’ leghamarabb Németországban (2009 augusztus), Európában fél évvel később, világszerte pedig 2010 tavaszán és nyarán jelent meg.

Az együttes negyedik lemeze, az ’All Beauty Must Die’ 2011. április 22-én látta meg a napvilágot immár a banda saját kiadóján, a Liberatio Music-on keresztül.

Videók

  • Krypteria - For You I'll Bring The Devil Down
  • Krypteria - Live To Fight Another Day

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Ji-In Cho
ének
Chris Siemons
gitár
Frank Stumvoll
basszusgitár
S.C. Kuschnerus
dob