Bejelentkezés

x
Search & Filters

Liquid Tension Experiment

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1997 - 2008

További képek

Biográfia: 

A Liquid Tension Experiment egy instrumentális rockzenét játszó formáció, melyet a Dream Theater tagjai, nevezetesen John Petrucci (gitár), Jordan Rudess (billenytűk) és Mike Portnoy, valamint a progresszív rockzenében ikonnak számító Tony Levin (basszus, Chapman Stick) alkotnak. Az együttes a Dream Theater egy külön felállásaként alakult 1998-ban.

Bár sokan azt feltételezik, hogy Jordan Rudess-t a Liquid Tension Experiment sikere miatt kérték fel a Dream Theater-hez való csatlakozásra, ő már 1994-ben visszautasított egy ilyen ajánlatot, és a Dixie Dregs nevű formációhoz állt billenytűsnek.

A Liquid Tension Experiment két albumot adott ki Liquid Tension Experiment (1998) és Liquid Tension Experiment 2 (1999) címmel. Néhány élő koncertet is adtak New York-ban, Philadelphiában és Los Angeles-ben. Mike Portnoy több interjúban is kijelentette, hogy nem lesz harmadik LTE album, mivel a zenekar ¾-e a Dream Theater jelenlegi felállásából származik. Mindamellett néhány dal és riff alkalmazásra került a Dream Theater koncerteken, mint ahogy azt hallhatjuk például a Live at Budokan-on található instrumentális egyvelegben is.

 

Videók

  • Liquid Tension Experiment - Acid Rain
  • Liquid Tension Experiment - Paradigm Shift
  • Liquid Tension Experiment - When The Water Breaks
  • Liquid Tension Experiment - Untitled

Utolsó felállás: 

NévHangszer
John Petrucci
gitár
Jordan Rudess
billentyűsök
Tony Levin
basszusgitár
chapman stick
Mike Portnoy
dob
ütőhangszerek