Bejelentkezés

x
Search & Filters

Magna Cum Laude

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

A gyulai srácoknak a mezőtúri Wanted tehetségkutató verseny adta meg az első komoly sikerélményt 1999-ben, ahol a dobogó legfelső fokát hódították meg. A fesztivál után kerek három nap alatt készült el az első, négy számot tartalmazó demó felvétel (Minden Állomás, Lemegy a Nap, Villamos, Utolsó Randevú), amelyet végül fél év alatt sikerült eljuttatniuk a nagyobb kiadókhoz.

Az első album 2003-ban jelent meg, Hangolj át címmel. Ekkor a zenekar öt tagból állt: Mező Misi - ének, Kara Misa – basszusgitár, szövegíró, Szabó Tibi- gitár, zeneszerző, Milek Jocy - billentyű, Benedek Tomi - dobok. Az album tizenkét számából, kettőből készült kislemez és videóklip (Osztály, Lemegy a Nap), amelyeket a rádió- és zenecsatornák előszeretettel tűztek műsorukra. Egyre több meghívást kaptak különböző klubokba, fesztiválokra.

2006 márciusában jelent meg második albumuk. Az első lemez utolsó száma, a Minden Állomás című dalé lett a címadó szerep, amely immáron platina színben tündököl. A Vidéki Sanzonból készült egy látványos és különleges technikát alkalmazó videó klip. A kétezer hatos év még két Fonogram- díjat tartogatott a zenekar számára, amely elismeréseket a 2007-ben megrendezett díjátadó gálán vehettek át. Egyrészt az év poplemeze, másrészt az év szövegírója kategóriában, amelyet a Minden Állomás és Kara Misa nyertek el.
A zenekartól Benedek Tomi után Milek Jocy is búcsúzott. A dobok mögött azóta Kilián Imi adja a ritmust.

A Magna Cum Laude harmadik albuma a Magnatofon, 2007 novemberében jelent meg. A címet a régi, Tesla típusú szalagos magnó ihletette. A tíz dalt tartalmazó lemez három számából készült kislemez: Átkozott nők, Gondatlanságból elkövetett emberölelés, Színezd újra (SZINmnusz). Az utóbbi kettőből és a Sirató című dalukból videó klip is készült.

A negyedik sorlemez – KinecszászKilencvenKilenc – bemutatójára azon a szuperkoncerten került sor, amelyet 2009. június 5-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán rendeztek meg. A zenekar ötezer rajongójával együtt ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, amelyre a 2009 novemberében megjelent Jubileum című dupla CD és DVD emlékezteti a résztvevőket és nyújt kárpótlást azoknak, akik lemaradtak róla.
 

Videók

  • Magna Cum Laude - Vidéki Sanzon
  • Magna Cum Laude - Visszhang
  • Magna Cum Laude - SZINezd ujra
  • Magna Cum Laude - Sirató
  • Magna Cum Laude - Minden állomás
  • Magna Cum Laude - Pálinka dal

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Mező Mihály
ének
Szabó Tibor
gitár
Kara Mihály
basszusgitár
Kilián Imre
dob