Bejelentkezés

x
Search & Filters

Orient Fall

További képek

Biográfia: 

Az Orient Fall egy öttagú metal zenekar Budapest szívéből. 2009-ben felvették első házilag rögzített demójukat, melyet az év novemberében "At the Crack of a Diverse Dawn" név alatt jelentettek meg. Ezután folyamatos koncertezésbe kezdtek vidéken és Budapesten egyaránt, majd 2011-ben döntött úgy a csapat, hogy felveszi első komolyabb hangzóanyagát egy EP formájában, mely december elején látott napvilágot "Where the Pressure of Duty Leaves Off / The Challenge of Excellence Begins" címmel.

Ezt követően 2015 végén jelentették meg régóta várt nagylemezüket Fractals címmel, mely óriási sikert aratott a hazai keményzenei körökben. Mit kell róla tudni? Továbbmegy a 2011-es EP által kijelölt összetett, progresszív ösvényen és egy érett, bátran kísérletező, de továbbra is kifejezetten komplex metal zenekar képét mutatja. A lemez keverése és felvételeinek legnagyobb része a gitáros, Erdőhegyi Bálint keze munkáját dicséri, de a hangzás mellett is a zenekar igyekezett szinte mindent maga irányítani és koordinálni. Három különleges vendégénekes is színesíti az új dalokat, így hallható Csongor Bálint a feloszlott Subscribe soraiból, Kovács Gábor az Orion Dawnból és Földes Anett, akit YouTube csatornája révén ismerhettetek meg az utóbbi években.

A mondanivalóra is nagy hangsúlyt fektető zenekar 2018 elején tért vissza egy dalonként megjelenő EP-vel, melynek első eleme a Mankind, mely egy különleges vörös-fekete klippel jelent meg. 

 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Buzás Krisztián
ének
Veszelei Dániel
gitár
Erdőhegyi Bálint
gitár
Horváth Tamás
basszusgitár
Rókusz András
dob
Címkék: 
orient fall