Bejelentkezés

x
Search & Filters

P.O.D.

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1992

További képek

Biográfia: 

A banda az elnevezést egy “jogi kifejezésről” kapta, ami az egyik tag feleségének agyszüleménye. A srácok maguk sem tudták jelentését. Mára már természetesen ezzel nem állnak így. Az együttes igen egyedi zenét játszik, így nem igazán lehet külön műfajba tenni őket. Zenéjükben egyesítik a rock- rap - a keresztény-rock- a hardcore- numetal hangzásokat. Ki ezért, ki azért kedveli őket. Sok embernek nem is a zene a lényeg, hanem a szövegek nyújtanak számukra lelki megnyugvást. Biztos, hogy rengeteg embert segítettek át depresszión, esetleg meggondolatlan tetteikről beszélték le őket, és a legszebb az, hogy olykor-olykor még maguk sem tudják, hogy egy-egy számmal mennyit képesek segíteni az embereken. Az interjúkat olvasgatva arra a következtetésre lehet jutni, hogy mindenki leginkább arra kíváncsi, hogy a fiúkat nem-e használják ki jóindulatúságuk miatt. A srácok kedvesek és jószívűek, de semmiképpen sem naivak.

Egyszer volt, hol nem volt két fiatalember, akik a gimiben összehaverkodtak és úgy döntöttek alakítanak egy metal bandát. Az egyikük dobolgatott - Noah WUV Bernardo , a másikuk gitározgatott - Marcos Curiel. De hamar rá kellett döbbenniük, hogy a csapat úgy lesz teljes, ha beszereznek egy basszert, na meg egy énekes sem ártana. WUVnak támadt egy ötlete, hogy unokatesóját Sonny Sandovalt kérnék fel énekesnek., de Sonny ekkor igen nehéz időszakot élt át, édesanyja elvesztése mély nyomokat hagyott benne. Sonny végül elfogatta az ajánlatot és ezután már 3 tagból állt a P. O. D. . Marcos barátságot kötött egy sráccal, aki basszuson játszogatott otthon, de bandája még neki sem volt, szóval bevették a kis csapatba Traa-t is. Ezután a P. O.D.-t immáron Sonny Sandoval -ének, Marcos Curiel -gitár, Traa Daniels -basszus, valamint Noah WUV Bernardo -dobosként emlegetjük.

Kezdetben itt-ott léptek fel kerti-partikon, bulikon ingyen, de egy idő után már megelégelték ezt. Az első lemezeket -Snuff the punk, Brown- saját erőből adták ki és terjesztették. Aztán jött egy kiadó-Atlantic Records- akinek megtetszett a fiúk munkája és felkarolta őket. Az első együtt kiadott album a Fundamental Elements Of Southtown volt,ami nagy sikert hozott,platina lett. Velük történt a Satellite felvétele is, amely háromszoros platinastátuszt ért el, az igazi ismertséget hozta el a fiúk számára.

2003-ban az egyik alapító tag- Marcos kilépett a bandából. Őt Jason Truby követte, akivel már a Payable On Death rögzítése következett. De hiába lett sikeres a banda, valahogy nem érezték jól magukat az Atlanticnál, ezért úgy döntöttek,hogy 2006 őszén távoznak. Hamar megtalálták új kiadójukat a Rhino Records-ot, itt megjelent első lemezük egy válogatás album: P.O.D. Greatest Hits-The Atlantic Years. Soron következő, áprilisban megjelenő kiadványuk a "When Angels & Serpents Dance". Mára már ott tartanak, hogy olyan nagy személyiségek, mint Axel Rose is több mint hatszor nézte meg élőben a csapatot, és azt mondta, szerinte a P. O. D. is egy olyan banda, amire az emberek évtizedek múlva is emlékezni fognak.

Videók

  • P.O.D. - Beautiful
  • P.O.D. - Goodbye For Now
  • P.O.D. - Southtown
  • P.O.D. - Going In Blind
  • P.O.D. - Lost In Forever
  • P.O.D. - Boom
  • P.O.D. - Will You
  • P.O.D. - Satellite

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Sonny Sandoval
ének
Marcos Curiel
gitár
vokál
Traa Daniels
basszusgitár
vokál
Wuv Bernardo
dob
ütőhangszerek
ritmusgitár
vokál