Bejelentkezés

x
Search & Filters

Puhító

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2005

További képek

Biográfia: 

A csapat tagjai a fővárosi underground elismert és kevésbé neves együtteseiben munkálkodtak korábban, de ettől függetlenül is egy baráti társaságba tartoztak. Néhány csapat neve - a teljesség igénye nélkül -, amelyekben játszottak: Boann, Andersen, Szüreti Veszedelem, Paparazzi, Wei-Wu-Wei, Kreol Sikoly, TV Torreador, Ablak Zsiráf, stb. A régi ismeretség révén jött az ötlet egy saját formáció létrehozására, mely ötvözi az elődzenekarok világát, egyben új hangzás létrehozását tűzve ki célul. A fő irányzat egy latin ritmusokon alapuló, de nem a konkrét latin zenei hangzást megidéző világ, melyben felfedezhető a tagok zenei irányultsága, így a rock, a különböző - főként balkáni - népzenék, a ska és még sok más stílus hangulata ötvöződik izgalmas elegybe, melyet humorosan „metal szamba”-ként emlegetnek.

Hosszú, de tartalmas próbaidőszak után, 2006-ban sor került bemutatkozó fellépésükre, majd számos izgalmas és sikeres koncertet adtak több budapesti klubban és néhány fesztiválon. 2007 decemberében vették fel első négy számos demó kislemezüket a Bakery stúdióban. 2009 tavaszán Cs. Nagy Sándor rendező és Kohut Péter vágó segítségével készült el klipjük a ’Kolbász’ című dalukra.

Azóta komponált dalaik demóváltozatát folyamatosan rögzítették (melyek többsége elérhető a www.puhito.hu honlapon). A 2009 szeptemberében megrendezett szigetszentmiklósi Roxiget fesztivál tehetségkutatójának döntőjén is részt vettek, ahol két különdíjat is elnyertek. Egyrészt lehetőséget kaptak a Pál Utcai Fiúk előtt való bemutatkozásra (melyre a Corvin Tetőn került sor), másrészt gitárosuk elnyerte a döntő legjobb, legegyénibb gitárosa címet!

2010 végén nagy változás történt, hiszen új énekes és trombitás került a csapatba, mely alapjaiban változtatta meg életüket. Újult erővel vetették magukat a dalok írásába és azóta is havi szinten koncerteznek a főváros legismertebb klubjaiban. 2011 nyarán felkérést kaptak, hogy ’A láthatatlan madárfotós’ című filmben működjenek közre. A Spektrum TV 2011. december 26-27-28-án tette közzé műsorában elsőként a sorozatot, mely minden előzetes elvárást felülmúlva, óriási sikert aratott a nézők körében. Érthető, hiszen egy formabontó, nem hagyományos természetfilmet láthattak. A Máté Bence életét bemutató világszínvonalú és több országban is bemutatásra kerülő film „wild life” témáihoz Mátyás Attila Merkaba írt zenét, a Puhító dalai pedig a dokumentarista részekben csendültek-csendülnek fel, így téve még izgalmasabbá, „közép-európaiabbá” a nagyszerű képkockák hangulatát. Két dal (mely ének nélkül hallható az említett filmben) rádiós változata Hidasi Barna (HL Stúdió) keze nyomán készült el, a csapat nagyon bízik abban, hogy mindkettő elnyeri a rádiós csatornák és szerkesztők tetszését.

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Dömök Zoltán
ének
Sziládi István
gitár
vokál
Horváth Bence
szaxofon
vokál
Dobrocsi Szilárd
trombita
Kratzl Gábor
basszusgitár
Krunovszky Gábor
ütőhangszerek
Dorogi László
dob