Bejelentkezés

x
Search & Filters

RedHeart

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2011

További képek

Biográfia: 

 

A Redheart egy nagyon laza zenét játszó, rock and roll együttes, mely a Dirty Boogie stílus jeles képviselője kis hazánkban. Ami azt jelenti, hogy stílusuk nagyon hasonlít az AC/DC dallamaira. Sokan azt is hiszik, hogy néhány daluk magyar AC/DC átírat. Persze ez nem igaz. Csak a hangzás és a harmónia hasonlít nagyon egymásra. Szövegeik többnyire könnyed életérzésekről és a hölgyekről szólnak. De találhatunk a RedHeart mókatárában egy-két komolyabb hangvételű dalt is. Ennek ellenére a fiatal banda egyértelműen nem a nagy megmondók közé tartozik, inkább a jókedv és az egyszerűség árad az olykor nagyon szellemes szövegekből. Ami a legfontosabb az utóbb hangzott el. A RedHeartban nincsen káromkodások, sőt ahogy ismerjük Őket nem is lesznek inkább a jópofaság és a már említettet szellemesség jellemzi a banda szövegeit.

A dalszövegeket mind az énekes ifj. Perutek János írja. A dalszerzés túlnyomó része pedig ifj. Kocsándi Miklós nevéhez fűződik. Érdekes team munka volt a Sivatagi Stricik nóta, ahol a főriffet és a refrént is gitáron Peru szerezte, de a többi dalban kizárólag a szólógitáros harmóniái hallhatóak.

A banda a RedHeart korszakot a négyes felállás jegyének szentelte. És a mai napig ez a felállás jellemzi a csapatot. Ének, Gitár. Basszus és Dob. Jelen pillanatban első nagylemezük megjelenésére és az első videoklippük elkészítésére fókuszálnak, amit még az idei évben szeretnének tető alá hozni. Ezeken kívül pedig már sok siker érte a csapatot, hisyennagy bulikban jártas a csapat. Legnagyobb koncertjük a Magyar Dal napján volt, ahol több, mint kétezer embernek zenéltek a Karthago előtt óriási sikerrel. Még ezt megelőzően a Petőfi Csarnokba egyetlen no name bandaként helyet kaptak a Toro Búcsúkoncerten, ahol a zenész szakma krémje már belekóstolhatott a RedHeartba. Ennek hatására később olyan együttesek hívták meg vendégségbe őket, mint a Lord, Sex Action, P.Mobil, Karthago, Bikini, 100 Folk Celsius, Machine Mouse. A rengeteg nagyszínpados bulik mellett a klubéletbe is megérkezett már a RedHeart, aminek több fővárosi és többek között győri bulihelyszín adott otthont.

A klubélet legalább olyan kedvezően alakult a csapat számára, mint a meghívásos koncertek. Telt ház, forró és őrületes hangulat jellemzi a RedHeart partykat. A csapatról a facebookon és a RedHeart.hu oldalon lehet bővebben tájékozódni. A youtube-on egyelőre, míg a lemez ki nem kerül hat különböző RedHeart dalra lelhetünk. Javarészt angolul és magyarul is megtalálhatóak a dalok. Aki szereti a kemény rock and rollt és egy kis mosolyt szeretne csalni az arcára annak szigorúan ajánlott a RedHeart.

Tagok: Peru - Ének ; Kocsándi Miki - Gitár ; Horvát Sexy Gabi - Basszus ; Győri Ádám - Dob ; Kapitány Berni - Gitár

facebook.com/redheart.page ; youtube.com/redheartband

 

Soundcloud Link (Angol dalok)

 

http://soundcloud.com/redheart-2

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Peru
ének
ifj. Kocsándi Miki
gitár
Győri Ádám
dob
Horváth Gábor "Sexy"
basszusgitár
Kapitány Bernát
gitár