Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rovers

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2009

További képek

Biográfia: 

2009 óta a Rovers Csavargói nagy utat jártak be. A zenekar jelenlegi tagjai 2011-ben találkoztak annál a bizonyos keresztútnál, azóta együtt menetelnek a blues göröngyös útjain.

Négy igazán különböző utazó, akik egy valamiben mégis egyet értenek. Ez a zene, és annak a gondolatnak, életérzésnek a hirdetése, miszerint: bárhogyan is küld padlóra az élet, állj fel, porold le a csizmád és indulj tovább! Ahogyan ezt a blues klasszikusaitól már jól ismerjük.    Amit a Rovers képvisel, az az élet szeretete, a szabadság és a megtörhetetlenség. Ez az ami a zenéjüket jellemzi.

A klasszikus blues-okon nevelkedett zenészek, megtalálták azt a hangot, amitől ez a műfaj mindig ugyanaz marad és mégis lépést tart a mai zenei világgal. A Louisiana-ai és Texasi-i hangzásvilág által inspirált, 21. századi zene született. A klasszikus blues, rock, rock and roll egyedi ötvözete kelt életre a közös zenélések során.

Sajnos a blues-t rétegzeneként tartják számon, annak ellenére, hogy az összes könnyűzenei irányzatot meghatározza és meghatározta. A magyar blues zene helyzete ellenére a zenekar tudja, hogy ez a műfaj birtokában van azoknak az igazságoknak, amik erőt és hitet adnak a mindennapi küzdelmekhez. Egy élhetőbb élet reményét hordozza a mondanivalójuk. Az ebből fakadó erőből születik meg azaz élni akarás, amivel a zenéjükön keresztül a közönséghez szólnak.

A műfaj sajátosságait alapul véve a dalok angol nyelven szólalnak meg. Az együttes tagjai is ezen a nyelven hallgatták Muddy Waters, Robert Johnson, Gary Moore, Stevie Ray Vaughan, Joe Bonamassa dalait. Tisztelegve a nagyságuk előtt, a repertoárjukban megtalálhatóak az említett muzsikosok szerzeményei is. Az elmúlt három évben sokfelé csavarogtak a srácok, kisebb-nagyobb klubokban vidéki városokban és Budapesten. Rendszeres vendégei voltak a Silenus Pub-nak, a Trafik Klubnak, az Old Man's-nek és a Pecsa Cafe-nak.
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Boronyák Gergely
ének
Mészáros Gergely
gitár
Papp Lucu
basszusgitár
Kárpáti László
dob