Bejelentkezés

x
Search & Filters

SicamBRia

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2007

További képek

06-70/673-0399
06-30/488-0595
MySpace icon
Twitter icon
Facebook icon

Biográfia: 

Sicambria ősi pontja a földnek. Ez a hely volt Attila városa, és Árpád Vezér is itt rendezkedett be. Mi is e-név erejével alapítottuk meg szellemi erődünket, és innen próbálunk utat mutatni a minden jó zenét kedvelő barátunknak. A Sicambria nevet egy kedves barátunk Aradi János javasolta a zenekarnak.

Rock zenekar vagyunk, és itt élünk, mint mindannyian ebben az országban. Mivel dalaink az igazságot keresik mindenben, ezért azt gondoljuk, hogy nem az Uruguay-i igazságért kell nekünk a mai időkben küzdeni, mert bár bizonyára örülnénk neki, ha ott is rend lenne a fejekben –mert ugye sehol sincs benne rend- hanem azok a problémák, bajok, örömök, sikerek foglalkoztatnak bennünket amelyek itt történnek. Ezek a hatások változnak verssé, majd zenévé és dalszöveggé. Aztán, hogy ezt nemzeti rocknak, popnak, jazznek, vagy techno alternatív underground hip-hopnak nevezik, teljesen mindegy. A lényeg, hogy nem a „sallala, szinkópa trallala nyár van, szeretlek örökké szárazban, sárban” mondanivalókkal íródott szuperslágerekre vagyunk beindulva, és egyáltalán nem az a cél, hogy zaj legyünk a zajban, ezért nem kapkodtunk az utóbbi két évben, hanem szépen megérett bennünk minden gondolat.

2011 júniusában le kellett zárnunk egy korszakot. A zenekar tagjaiként sosem féltünk a kihívásoktól, de nagy változás előtt álltunk és tudtuk, hogy önmagunkért kell helytállnunk.

Létezett egy lemezre való anyagunk, mely egy csodálatos szellemi tartalomra épült, de sajnos ennek a megjelentetésére a szerző megvonta tőlünk a jogot. Abban az időben volt néhány lekötött bulija a zenekarnak, így a zenei alapot rövid idő alatt kellett megtölteni mondanivalóval, sőt illett valami nevet is adni a formációnknak.

Aztán Archiregnum néven lefutottuk a már lekötött bulikat azokkal a nótákkal, melyeket a fent említett alapokra írtunk meg, majd nekiálltunk egy új lemez elkészítéséhez.

A kérdésre is van válasz, a zenekar egészen pontosan 2011. szeptember 11-én alakult.

Az első album 2012 címmel jelent meg 2013. május végén. 12 dal van rajta, melyek 2011 és 2012-ben íródtak. A weboldalunkról egyes dalokat ingyenesen le lehet a megjelenést követően tölteni.

Készül egy próbatermi videoklip, illetve azt követően egy másik nagyobb horderejű is. Az idén szeretnénk minél szélesebb körben bemutatni a 2012 albumot, a fesztiválszezonról már lecsúsztunk, de a hideg időkre beindul a szervezkedés.

Szentesen június 22-én a Buffalo Klubban tartunk egy kis laza lemezbemutató hangversenyt. De addig még hallotok rólunk!

Videók

  • SicamBRia - Széttépett föld
  • SicamBRia - Merre

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Tóth József
ének
Füsti M. Lajos
szólógitár
Füsti M. istván
basszusgitár
Füsti M. Gergely
dobok