Bejelentkezés

x
Search & Filters

Sunstroke

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1992

További képek

Biográfia: 

1992: Megalakult Szentesen a Sunstroke zenekar, Kovács Szabolcs: dobos, Török Bálint: gitáros és Szabó Zsolt: basszusgitáros – énekes által. A kezdetekkor még punk zenét játszott a csapat, de egy sokkal keményebb hangzásvilágra váltott át, amikor meghallotta az angliai Napalm Death – Harmony Corruption című lemezét.

1994: Megvolt az első koncert a szentesi Ifjúsági Házban a skót Dog Faced Hermans elő zenekaraként, majd folyamatos fellépések sorozata következett az akkor kultikus Grafitti Klub színpadán, olyan helyi bandákkal együtt, mint a Diafragma vagy az Enemy Efforts. Ugyanebben az évben jelent meg szerzői kiadásban az „Evil Dream” elnevezésű bemutatkozó anyag kazettán, rajta egy tucatnyi saját dallal, amely aztán underground metal körökben jó visszhangot keltett.

1997:  Belső problémák hatására feloszlott a zenekar, Kovács Szabolcs tovább folytatta a zenélést a Black Line zenekarban egészen az újjáalakulás évéig, míg Török Bálint a mára már sajnos feloszlott Diafragma basszus gitárosa lett.

2008:  Több mint 11 év elteltével Kovács Szabolcs alapító tag úgy döntött, hogy új emberekkel feléleszti a zenekart, friss vért pumpálva bele, így Borka Zoltán: basszusgitáros segítségével és Dobos Andor: gitáros által 2008 tavaszán újjáalakul a Sunstroke. Molnár Zoltán, alias Lupus Canis: Gholgoth vokalista bevételével végül teljes lett a tagság, így egy visszatérő koncertre a szentesi majálison került sor a Pokolgép előtt. Ez után a buli után intenzív nótaírásba kezdett a tagság és a próbateremben töltötte napjait.

2009: Egy emlékezetes est a chilei Electrozombies társaságában a szentesi Ifjúsági Házban, majd saját szervezésű bulik következtek a honi extrém zenei underground zenekaraival, mint pl.: Krampüs, Effrontery, Sin Of God.

2010: Áprilisban megrendezésre került egy múltidéző koncert és kortörténelmi esemény az akkoriban újból üzemelő Grafitti Klub színpadán, olyan helyi testvér bandákkal együtt, mint az Enemy Efforts és a Burial Of Abel. A hatás nem maradt el, az emberek megtöltötték a helyet, igazi nosztalgikus volt a hangulat és remek fogadtatásban részesült a zenekar.

2011: Az év első felében többször Szegeden, Csongrádon, Budapesten játszott a banda, többek között az olasz If I Die Today társaságában is fellépett teljesen új számokat bemutatva a közönségnek. Az év második felében az őszi stúdiómunkára összpontosult minden erő, melyet aztán egy saját szervezésű kislemez bemutató koncert követett. A helyszín újból a kultikus Grafitti Klub, amelyet sikerült ismét teljesen megtölteni emberekkel, olyan bandákkal együtt játszva, mint a pesti Paediatrician, Vile Disgust és az ambrózfalvi Sin Of God.Az akkortájt megjelent 3 számos bemutatkozó anyag a „Demolition” címet kapta és csak ezen a koncerten volt hozzáférhető.

2012: Az év első felében változás történt a zenekar soraiban, egy helyi buli után melyet a Delelő Sörözőben adott a zenekar az olasz Startoday társaságában, kiválik Dobos Andor gitáros, hogy jövőbeli munkáira tudjon koncentrálni. Hamarosan új ember érkezett így Balogh Árpád alias Mürder: Gholgoth és Burial Of Abel: gitáros személyében akivel ismét megszilárdult a Sunstroke felállás. Az első közös bulinak a szegedi Club Noir adott helyet, ahol olyan külföldi bandákkal játszott együtt a Sunstroke mint a cseh SmashedFace és a szintén cseh Esazlesa zenekar. Az év második fele aktív nótaírással illetve sűrű koncertezéssel telt el, olyan bandákkal együtt játszva mint a miskolci Karst, a hódmezővásárhelyi Johnson's Paradox, a kiskunhalasi Jack vagy a pesti Limb For A Limb zenekar. Ekkor 20 éves a Sunstroke csapat melyet aztán egy új próbahelyre költözéssel és egy kellemes hangulatú bulival ünnepelt meg.

2013: Egy egész lemez anyaga meg van írva és folyamatosan íródnak az új számok a következő kiadványokra. A fő cél a kiadókeresés és a lemez terjesztése az underground körökben, hogy eljuthasson azokhoz az emberekhez, akik szeretik az ilyen stílusú extrém zenét.