Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tereskova

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1989

További képek

Biográfia: 

A Tereskova a hatvanas évek perverz reprodukciója. NDK-merseybeat, négynegyedek Jolana gitáron, Vermona orgonán. Összekötő kapocsként ékelődnek bele a 2. Műsor naív életképei, a Balkán Tourist űrbéli alternatív show-műsora, Soma kitárulkozása.

1989-ben alakult zenekar, amely először csak lányokból állt, majd később csatlakoztak hozzájuk a férfitagok. Készítettek egy 67 perces zenés filmet, melynek anyagát 1995-ben meg is jelentették kazettán UFO címmel. Ezen olyan dalok voltak, mint a Buzi, a Száll az űrhajó, a Ne kiabálj!, a Cicalány és stb.

1996-ban szerepeltek a catalogue kiadott válogatásán a Cicalány című dallal. 1998-ban jelent meg első CD-jük a Ne mondd rám, olyan dalokkal, mint az Illatos, Tarcan, Torta, Dióskalács, Unikum stb.

2000-ben feloszlik a zenekar, mely búcsúkoncertjét a Trafóban tartja. A Trafóbeli búcsúkoncert után, a rajongóknak nem maradt más, mint várni a Tereskova zenekar legjobb, legérdekesebb számait tartalmazó Koncert mix best of lemez.

Több művészeti ággal (zene, fotó, videó, film, festészet) foglalkozik. Előadói nevét az első női űrhajósról, Tyereskováról választotta, tudatosan helytelen írással, kiejtéssel. A szándékos zenei amatőrséghez szókimondó, trágár szövegek járulnak, melyeket áthat a szabadságvágy és a humor. 1995-ben az U.F.O. című videófilm társrendezője, egyik főszereplője, a filmzene énekesnője. Rubens Bundás Vénuszát megidézve, a kebleit felfedő XX. századi Vénusz hat fotón különféle mellvariációval látható a 200000 Ft című sorozatán. Emlékezetes a Lövölde téren felállított óriásplakátja is, melyen önmagát ábrázolta Kortárs festőművész vagyok felirattal együtt. Az Árpa Attila-projektnél is szabadosan fogalmaz a printelt képen: „A nő egyetlen esélye, a hím szerelmének játékszere”.

Videók

Utolsó felállás: 

NévHangszer
Tereskova
ének
Kozma Orsi
vokál
Czerovszki Heni
vokál
Misi bácsi
gitár
billentyűsök
Kovács Öcsi
trombita
hegedű
Baranyai Julika
basszusgitár
Kocsor Laci
dob