Bejelentkezés

x
Search & Filters

Underoath

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1997

További képek

Biográfia: 

A floridai Underoath 1999 óta része a zene világának, és a kezdeti irányvonalat talán a "kaotikus hc" jelzővel lehetne illetni. Ez ne rettentsen el senkit sem, ugyanis az "Acts Of Depression" című bemutatkozásra addig nem nagyon volt példa: a banda úgy játszott hc-t, hogy a gyökerek között kimutathatóan nem volt ilyen irányú banda. Ez lehetetlennek hangzik, de nem az. A közel 50 perces anyag egy nagyon kiábrándult világot mutat be, aminek köszönhetően sokan a zenekar oldalára álltak.

A folytatás "Cries Of The Past" címmel látott napvilágot, és az már egy egyértelmű elmozdulás volt: hosszú dalok, sok-sok téma, de megjegyezhetően, egyéni aurával. A lemezt annyira jól fogadták, hogy a köztudottan keresztény zenekart egyből csekkolta a keményebb keresztény zenék legnagyobb terjesztője, a Solid State, akik meg is jelentették a következő, egyértelműen vízválasztó lemezt, ami a "The Changing Of Times" névre hallgatott, és egy másik világot képviselt. A zene igazi bánatcore, hihetetlen dallamvilággal, sok-sok hangulattal, váltásokkal. Egyértelműen remekmű.

Turné hegyek, promóció, mi szem-szájnak inger, .és ekkor becsapott a mennykő. Belső ellentétek miatt a tagság szinte teljesen kicserélődött, a doboson kívül mindenki új arc volt. Így a "They're Only Chasing Safety" anyag egy új Underoath-ot mutatott, akik új zenét is csináltak: az összkép sokkal populárisabb és emészhetőbb volt, a lemezből 200 ezer példánynál több fogyott el. Így már lényegesen beépülhettek a köztudatba, annak ellenére, hogy sok addigi fan elfordult tőlük az anyag miatt. A felállás máig megmaradt, annyira, hogy így vették fel a következő lemezt is, a "Define The Great Line"-t, ami kicsit retrospektív képet mutatott a They’re Only Chasing-hoz képest, hiszen újra előtérbe kerültek a nehezebben emészthető témák, az addig megszokott színvonalon.
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Spencer Chamberlain
ének
Timothy McTague
szólógitár
vokál
James Smith
ritmusgitár
Christopher Dudley
billentyűsök
sampler
Grant Brandell
basszusgitár
Daniel Davison
dob