Bejelentkezés

x
Search & Filters

Vörös Kaktusz

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2009

További képek

Biográfia: 

Az együttes 2009 szeptemberében alakult, buliból, ami olyan jól sikerült, hogy nem bírták abbahagyni. A névválasztás viszonylag egyszerű volt, miután a gitáros (Máté Balázs) és a basszusgitáros (Bittmann Péter) anno a Kaktusz nevű bandában játszottak együtt. Ehhez csatlakozott az énekesnő (Tantos Tímea), hosszú vörös lobonccal, így a név már meg is fogalmazódott.

Ekkoriban négytagú volt a zenekar, feldolgozásokat játszottak, a saját és barátaik örömére. 2010 tavaszán a dobos (Kirsh Ferenc) munkahelyi változás miatt Pécsre került, így fájó szívvel, de búcsúzott a Vörös Kaktusztól. Akkor a legegyszerűbbnek az tűnt, hogy számítógépen megkreálva a dobokat, folyik tovább a munka. Véletlenül "megérkezett" egy saját dal, amit nagyon megkedveltek, és utána sorra születtek a saját szerzemények. Mostanra - egy-két kivétellel - Vörös Kaktusz nótákból áll a repertoár.

Stílus irányzatukra leginkább az alternatív rock jellemző. Tekintve azonban, hogy mindhármuk zenei ízlése egyazon, de igen széles színskálán mozog, a Vörös Kaktusz dalok között jól megférnek a kakukkfiókák, amelyek egészen keményre, vagy épp ellenkezőleg, dubos/reggaes-re sikeredtek.

Az első fellépésre 2011 nyarának legforróbb napján, egy hajón került sor, főpróba jelleggel, családi, baráti környezetben. Az igen szélsőséges körülmények (nemcsak a zenekarról, hanem a hallgatóságról is patakokban folyt a víz, valamint a közönségnek folyamatosan választania kellett a csápolás avagy a szúnyogok szeletelése között) ellenére  elképesztő jó hangulat kerekedett a koncert végére. Akkor nyilvánvalóvá vált, hogy a következő lépés a minél több koncertezés. A háromtagúvá csökkent formáció - a Szabad az Á elnevezésű szórakozóhely/alapítvány   "felkarolásának" köszönhetően pár saját szervezésű koncertet tartott. Egyre jobban érezhetővé vált azonban, hogy a "gépdob"-ot alaposan kinőtte a zenekar. Ennek köszönhetően 2012 második felében megkezdődött a dobos utáni kutatás, amely a mai napig tart. Ez az időszak a dalszövegek írásával telt, amelyek - a zenekar elképzelésének megfelelően - mára már vegyes (magyar, angol, csipetnyi franciával fűszerezve) nyelvezetűre formálódtak

A Vörös Kaktusz jelenlegi célja megismertetni a dalokat a baráti körön kívül is, akár társzenekarokkal közös, akár ismert együttesek előtti fellépésekkel. A 2013. év eleji mozgolódásnak köszönhetően már megtalálták őket társzenekarok és szervezők is, így a továbbiakban több típusú koncertre is lehetőség nyílik.

Videók

  • Vörös Kaktusz - You And Me
  • Vörös Kaktusz - Blindfold
  • Vörös Kaktusz - After Dark (cover)

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Tantos Tímea
ének
Máté Balázs
gitár
Bittmann Péter
basszusgitár
Akár Te is lehetsz
dob