Bejelentkezés

x
Search & Filters

Wall Of Sleep

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2001

További képek

Biográfia: 

A Wall Of Sleep egy 2001-ben alakult magyar doom metal együttes. A zenekar igen elismertnek számít az underground metalban Európa-szerte. Több külföldi turnét teljesítettek, játszottak többek között Ausztrtiában, Németországban, Olaszországban és Hollandiában is. Eddig négy albumuk jelent meg.

Miután a Mood 2001-ben zenei és személyi nézeteltérések miatt feloszlott, a tagok két együttesbe tömörültek. Míg Hegyi Kolos gitáros Megyesi Balázs basszusgitárossal és Koltay Tamás dobossal megalapította a Supernaturalt (mely később Stereochrist néven vált ismertté), addig Füleki Sándor, a csapat másik gitárosa az egykori Mood basszusgitárossal, Marek Ferenccel és Holdampf Gábor énekessel létrehozta a Wall of Sleepet. A dobos Szolcsányi Szabolcs, a gitáros előbb Greff András, ex-Convoy, majd 2005 tavasza óta Kemencei Balázs. 2004 végén Marek Ferenc távozott a Wall of Sleepből, azóta Preidl Barnabás a csapat bőgőse.

A harmadik nagylemez kiadása előtt, 2007 elején a Wall of Sleep a Psychedoomelic Recordstól a svéd I Hate Recordshoz szerződött. Az And Hell Followed with Him már ott jelent meg.

2009 májusában a frontember Holdampf Gábor bejelentette, hogy kilép a zenekarból, majd korábbi Mood- és Stereochrist-gitáros Hegyi Kolossal, valamint a Neck Sprain tagjaival megalapította a Magma Rise együttest. Holdampf pótlására a karcagi Stardrive énekesét, Cselényi Csabát kérte fel a Wall of Sleep.

A zenekar 2010 április végén stúdióba vonult, hogy elkészítse negyedik nagylemezét When Mountains Roar címmel.

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Cselényi Csaba
ének
Füleki Sándor
gitár
Kemencei Balázs
gitár
Preidl Barnabás
basszusgitár
Szolcsányi Szabolcs
dob