Bejelentkezés

x
Search & Filters

Schuster Lóri, a P. Mobil atyja a rákkal való küzdelméről beszélt: "Nem akarom, hogy sajnáljanak!"



Pár hónapja tudhatjuk, hogy Schuster Lóránt jó ideje nem állt színpadra hőn imádott zenekarával, a P. Mobillal. A bulvár pedig igyekezett hetet-havat összekombinálni, most azonban kendőzetlenül beszélt a Blikknek súlyos betegségéről...

– A kesztyűt felvettem, és valamelyest javult az állapotom, de a reggeli fogmosás közben percekig nézem, ki ez a kopasz fickó a tükörben – magyarázta a rocklegenda, akit pár hónapja sújtott le az orvos diagnózisa, és sokáig nem is akart beszélni róla. Most azért vállalta az interjút, mert megelégelte a mendemondákat.

– Nem egyszerű a dolog, mert egész életemben megszoktam, hogy pattogok, mint a pingponglabda, idén viszont elkezdtem rongylabdává változni – kezdte döbbenetes történetét a P. Mobil vezetője. – Tüdőgyulladás miatt világítottak belém márciusban, és gyanús foltokat láttak a májamon. De sajnos még ez volt a jó hír, mert vastagbéldaganatot is találtak. Megműtöttek, egy hétre rá pedig vénás májtrombózist kaptam – emlékezett, és mélyről vett egy lélegzetet.

– Közvetlen közelről kacsintottam össze a halállal, amikor mint egy halat felvágtak, de valahogy összetákoltak. Utána három hétig lebegtem az ágyban egy hideg lehelettel a tarkómon, majd megkezdődött egy hosszabb folyamat, amit a többség kemoterápia néven ismer. Nemrég vágattam le a hajamat, mert már csomókban hullott. Jobb ez így – vázolta Lóri, aki 46 éven keresztül viselte a fején a szabad rockerek loboncát. – Bizony, katonakoromban nyírtak meg utoljára.

 


A magyar rockzene közismert alakja elárulta: a P. Mobil ügyeit végig kézben tartotta. – Olyan nehezen viselték a srácok, hogy hiányzom közülük, mint jómagam, de erőt adott, hogy a kórházból is meg tudtam szervezni a bulikat, és dalszövegek is születtek az új lemezre – válaszolta Schuster, aki súlyos betegsége ellenére a legendás 1980-as Fekete Bárányok Fesztivál DVD-változatának rockújság-mellékletes megjelenését is gondozta.

– Küldetésemnek érzem, hogy a rockzenét érző és értő kölykök méltó formában, az ország minden pontján hozzáférhessenek a műfaj régi nagy dolgaihoz. Nem tudom, ott lehetek-e a koncerteken, ki vagyok szolgáltatva az állapotomnak, és még kérdéses, operálható leszek-e. Az onkológus szerint még akár öt évig is élhetek – mondta a tőle megszokott nyíltsággal Lóri, aki tudja, hogy sokan aggódnak érte.

– Nem akarom, hogy sajnáljanak! Lelkileg és agyilag sincsen semmi bajom, a betegségemet pedig nem szégyellem, hiszen ezek a rossz sejtek mindig is itt voltak bennem, csak a lázadásuk vette kezdetét 2014-ben. Akasszuk össze a bajszunkat, ám legyen! A bajszom még megvan, és azt nem adom!

 

Legendás mondásával kívánunk neki további sikeres gyógyulást!

 

A rock örök és elpusztíthatatlan!!!

 

 

Forrás: Blikk
 

Címkék: 
Schuster Lóri
P. Mobil