Bejelentkezés

x
Search & Filters

40 éve 200.000 dollárt raboltak el a Led Zeppelin-től

Immáron negyven éve annak, hogy a Led Zeppelintől több, mint kétszázezer dollárnyi készpénzt loptak el New York City-ben levő hoteljük biztonsági széfjéből. Ez egy igazán bénító veszteségnek számított, főleg ha azt vesszük alapul, hogy közeledett a vége annak a turnénak, amelynek összköltsége több, mint négy millió (!) dollárra rúgott. Azonban az esetet jelként is lehetett értelmezni; mégpedig annak a jeleként, hogy a legendás zenekar karrierje elérte csúcspontját, és most már több problémával is szembe kell nézniük.

De vajon hogyan tudott lába kelni kétszázezer dollárnak titokzatos módon az együttes nem túl biztonságos széfjéből a luxuskategóriás Drake Hotel-ből valamikor a második és harmadik koncertjük között?

A zenekar turnémenedzsere, Richard Cole szerint az összes pénz átszámolásra került, amikor július 29-én, hajnali egy óra körül megnézte a széf tartalmát, azonban amikor ezt követően legközelebb kinyitotta (reggel fél nyolckor), már semmi nem volt benne. Sem a rendőrség, sem a szálloda nyomozói nem találtak bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a széfet erőszakkal törték volna fel, az együttes vezetősége pedig úgy tűnt, vonakodik attól, hogy ezt az ügyet tovább feszegessék - tekintettel arra, hogy kétes eredetű hatalmas összegről volt szó.

A rablót sosem találták meg, azonban akárki volt is az elkövető, legalább a zenekar tagjainak útleveleit a széfben hagyta, így a csapat vissza tudott térni Angliába, hogy kipihenhessék Amerikában tett hosszú vándorútjukat.  

A Led Zeppelin ugyan valamivel szegényebben utazhatott haza, mint ahogyan azt tervezték, azonban a negyven éves rejtély mögött húzódó igazság kiderítése minden bizonnyal többe kerülne, mint kétszázezer dollár.

 

Címkék: 
Led Zeppelin