Bejelentkezés

x
Search & Filters

Angertea ’Lions’ Region’ klippremier + interjú - A hölgyeknek is kedveznek egy kicsitElkészült a nagymágocsi Angertea  negyedik, ’Lions' Region’ című számukhoz forgatott klipje, a 2012-es év albuma szavazáson első helyet besöpört ’Nr. 4 Songs Exhaled’ nagylemezükről, amely összességében a kilencedik a progresszív-grunge trió történetében. A vadiúj klipről (amit az interjú alatt megtekinthettek) és a 2013-as tervekről vallattuk Mihály Gergőt, a zenekar frontemberét.

 

Rockbook: - Nem aprózzátok el a klipkészítést, ebben gondolom egyetértünk. Miért pont erre a dalra esett a választás? Hiányzott már a véres húscafat?

 

Mihály Gergő: - Igazából most az a cél, hogy minél több dalunkra klipet készítsünk, és az új lemez eddigi három klipje főként a durvább énünket mutatta meg! Ezúttal úgy gondoltuk, hogy bemutatjuk a zenekar slágeresebb, finomabb oldalát is, mert olyan is van azért! :) Szóval ezért a Lions' Region, ami amúgy egy unplugged jellegű, akusztikus dal! Mondjuk azt, hogy ezzel a klippel kedveztünk a hölgyeknek egy kicsit! Ők annyira nem szeretik a durvulást és az üvöltözést! :)

 

Rockbook: - Minek köszönhető, hogy ilyen gyorsan napvilágot látott a klip? A forgatáson (ahol volt szerencsém vendégként részt venni) azt mondtad, kb. 2-3 hónap múlva lesz elérhető…

 

Mihály Gergő: - Ez csakis a rendezőnk, Stibál Robi gyors és precíz munkájának köszönhető! Annyira belevetette magát a dologba, hogy gyakorlatilag egy hét alatt elkészült a vágással-színezéssel! Ő amúgy egy új felfedezés számunkra, mert igaz, hogy régebben csinált egy-két klipet például a Salvus és a Dystopia zenekaroknak, de egy időre abbahagyta. Ez a visszatérő munkája, és innentől komolyabban szeretne a klipkészítéssel foglalkozni! Biztos vagyok benne, hogy dolgozunk még együtt a közeljövőben! :)

 

Rockbook: - Kevesen tudják, hogy a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban vagy angol tanár, ahol magát a klipet is forgattátok. Mit szóltak a kollégák, hogy a munkahelyedre esett a helyszín választása? Egyáltalán mik a visszajelzések a részükről, hogy „mellékállásban” egy metal zenekar frontembere vagy?

 

Mihály Gergő: - Elég sokan megtudták, hogy klipet forgatunk, mert az igazgató úr bejelentette egy értekezleten! :) Hát, hogy mit szólnak hozzá, azt nem tudom! Vannak, akiknek bejön, vannak, akiknek nyilván nem tetszik, sokan meg nem foglalkoznak vele a kollégák közül! Nem hiszem amúgy, hogy a mai nyitott-modern felfogású világban akkora megütközést keltene ez a rockzenész-tanár dolog! Nyilván a suliban annyira nem reklámozom, de így is sokan tudják a diákok-szülők közül is, hogy mi az ábra! Mondjuk azt, hogy a zenekarban élem ki a sötét oldalamat, a suliban meg a pozitívat! :)

 

Rockbook: - Tervezetek még klipet a legutóbbi albumról, vagy rápihentek a következő sorlemezre? Mire számíthatunk?

 

Mihály Gergő: - Mindenképp tervezünk még klipeket! Az egyik forgatása még a nyári szünet előtt be fog következni Békéscsabán, és a tervek szerint szeptember-október tájékán jön majd ki! Az "A For Afrodita" dalról van szó, és annyit elárulhatok, hogy egy számunkra eddig ismeretlen technikával fog készülni! Eléggé izgulunk is a forgatás miatt, mert sok újdonság lesz, de valahogy megoldjuk! A lényeg, hogy gagyit nem adunk ki a kezünk közül, szóval ez majd extra odafigyelést igényel! Ezen kívül lesz még 2 lyric videónk is, meg talán még egy igazi videóklip! Fullra akarjuk járatni a Nr. 4 lemezt, mert úgy érezzük, hogy megérdemlik a dalok, hogy ilyen formában is megjelenjenek! Meg ez nyilván elég nagy reklám a zenekar számára, ha nem a legnagyobb!

 

 

Rockbook: - Rendesen ki vannak szolgálva a rajongók, az fix!  Nem is csodálkozom, hiszen azért nem kis teljesítmény, hogy a Hangsúly 2012-es év albuma szavazásán sikerült elcsípni az első helyet több, neves magyar banda előtt, szóval meg kell hálálni a bizalmat.

 

Mihály Gergő: - Igen, és ráadásul úgy sikerült első helyen végezni, hogy a Rockbook nem is szavazott,  pedig nálatok is külön megkaptuk az év lemeze díjat, amiért nagyon hálásak vagyunk! Köszönjük! A Hangsúly díj meg megint hatalmas megtiszteltetés! Először nem is hittem el, amikor mondta egy haver telefonon, hogy mi nyertünk! Azért is érzem ezt nagy dolognak, mert ez nem egy egyoldalú, "lezsírozott sógor-koma nyeremény", hanem sok-sok internetes szaklap szerkesztői (akik többségét nem is ismerjük) adták össze a voksaikat! Szóval úgy tűnik, a szakma értékeli az erőfeszítéseinket! :)

 

Rockbook: - Április 19-én hazai pályán, Nagymágocson adtatok koncertet nyolc év után. Hogy értékeled a bulit? Milyen volt a hangulat? Migi miért nem tart száraz vörösbort a Pince Klubban?

 

Mihály Gergő: - Migi egy köcsög, maradjunk ennyiben! :D A buli meg nagyon jól sikerült! Igazából nem volt betervezve, sőt direkt nem játszottunk hazai pályán már 10 éve, mert azt hittük, hogy senkit nem érdekel itthon a zenekar! Viszont az őszi turné óta nem volt koncertünk, és kellett a tavaszi bulik előtt egy bemelegítő konci, szóval spontán módon megcsináltuk ezt, Migi kocsmájában! Azt hittük, hogy lesznek vagy 5-en, erre le sem fértek az emberek, olyan teltház volt, és a személyzet szerint nézőszám rekord kerekedett! Fura volt, hogy sok olyan ember előtt játszottunk, akik ezt az oldalunkat nem ismerték, és lehet, hogy emiatt, de a pogózás elmaradt, és sokan csak döbbenten néztek! :) De nagyon jó volt a hangulat, és az afterparty is elhúzódott kicsit! :)   

 

Rockbook: - A brit Terrorizer Magazin CD mellékletében megjelent No Computation című dalotok. Milyen volt a visszhangja?

 

Mihály Gergő: - Jött több cd-rendelés is külföldről, illetve jópár amerikai-angol-japán új követőnk lett a facebook oldalunkon!

 

Rockbook: - Köztudottan óriási grunge rajongó vagy. Hogy tetszik a Soundgarden visszatérő albuma, amelyet 16 év után dobtak piacra a rajongók nem kis örömére? És az új Alice In Chains?

 

Mihály Gergő: - Nálam az új Soundgarden lett a 2012-es év albuma! Imádom! Kb. így kell ilyen idősen zenélni, és visszatérni! Nagyon nagyra tartom a Soundgardent! Igazi őszinte, hiteles zenekar! Ugyanez elmondható a Chains-ről is! Régi nagy kedvenceim ők is, és imádtam a visszatérő lemezüket! Szerintem a legújabb is hasolnó színvonalú lesz, legalábbis az előzetes dalok alapján tuti nem fogok csalódni!

 

Rockbook: - A tavaly őszi turnétok elég sűrűre sikerült, ellenben idén tavasszal meglehetősen kevés koncertet adtatok. Hol láthatják az Angertea-t a rajongók a közeljövőben?

 

Mihály Gergő: - Igen, ősszel nagyon sokat játszottunk itthon, szinte minden fontosabb városban és koncerthelyszínen ott voltunk, és pont emiatt most kicsit lazítottunk a dolgon, mert nem jó, ha az ember túlerőlteti magát! Idén inkább a klipkészítésre koncentrálunk, meg a háttérmunkára, de azért persze lesz pár konci most tavasszal-nyáron is! Konkrétan ezek:

 

Május 03. Budapest (Dürer Nagyterem),

Június 07. Szeged (Rongy Kocsma), 

Június 08. Hódmezõvásárhely (Csengődi), 

Június 22. Szentes (Buffalo), 

Június 29. Pécs (Rockmaraton 22:50).

 

Szeptembertől decemberig viszont nem nagyon fogunk koncertezni, mert van egy fullosan örömteli hír, ami nemrég lett publikus: Migiék a feleségével őszre várják az első babájukat! :) Szóval érthető okból lesz egy kis leállás koncertfronton! Pedig épp kaptunk egy egy hetes német turnéra meghívást, de most ezt kihagyjuk! Viszont jövő tavasszal toljuk tovább, amit kell! :)

 

Rockbook: - Akkor találkozunk június 22-én este Szentesen, a Buffaloban! Esetleg holnap délután a Mező sörözőben? :P 

 

Mihály Gergő: - Egy jó sörözésben mindig benne vagyok! :)

 

www.angertea.com

 

Facebook: https://www.facebook.com/angerteahun?fref=ts

 

Itt megtekinthető a Lions' Region című vadiúj Angertea klip:

 

Címkék: 
angertea
Soundgarden
Alice In Chains