Bejelentkezés

x
Search & Filters

Angertea - Szeptemberre várható az új album megjelenéseGőzerővel dolgozik az Angertea legénysége a szeptemberre várható, negyedik stúdióalbumán. Erről faggattuk Mihály Gergő énekes-gitárost, valamint az utóbbi idők pozitív történéseiről…

RB: - Hogy és mit profitáltatok a neves producer, Neil Kernonnal való ismeretségből, amelynek elég nagy visszhangja volt a magyar rockzenei berkekben?


MG: - Neil megkeverte a Distrust EP-nket, aztán segített terjeszteni a hírünket különféle beajánlásokkal ilyen és olyan sajtóorgánumokhoz és kiadóknál dolgozó ismerőseihez! Emellett azt vettük észre, hogy főleg Magyarországon, de külföldön is, jóval komolyabban vesznek bennünket annak a ténynek betudhatóan, hogy egy nagyon ismert, Grammy-díjas producerrel dolgoztunk, méghozzá úgy, hogy ő talált ránk. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi lemezszerződésünk is emiatt jött össze a norvég kiadónkkal, meg persze sok koncertmeghívást is kapunk a dolog miatt. Ja, és ami számunkra nagyon fontos, de csak azért, mert ilyen kis sznob hülyegyerekek vagyunk, hogy a zenei sajtó azóta még jobban szeret minket, szóval a szakmai hírnevünk jócskán felértékelődött. :)

RB: - Pár hónappal ezelőtt említetted, hogy körvonalazódik egy kisebb amerikai turné a közeljövőben. Ezzel kapcsolatban vannak-e már konkrétumok?

MG: - Ez egy kisebb európai turné, ami az őszre körvonalazódik a kiadónknak köszönhetően! Főleg Észak-Európai országokba megyünk majd, mint például Norvégia, Dánia, de játszunk valószínűleg Németországban és Csehországban is! Ezt a vonalat egyre inkább szeretnénk erőltetni, mármint a külföldön koncertezést, mert azért Magyarország eléggé kicsi, és nem akarunk egész életünkben ugyanoda visszajárni koncertezni úgy, hogy fullosan ki vagyunk szolgáltatva a magyar emberek érdektelenségének. Szóval lehet, hogy külföldön is érdektelenségbe fogunk ütközni, de az legalább újszerű érdektelenség lesz, hehe! :)

RB: - Éppen a negyedik stúdióalbumon dolgoztok, mesélj a készülő lemezről, amely várhatóan szeptemberben jelenik meg! Mennyiben lesz esetleg más az előzőekhez képest,  volt-e beleszólása Neil Kernonnak a munkálatokba?

MG: - Ezt a lemezt Vári Gábor producer úrral készítjük, szóval Neilnek semmi beleszólása nem lesz a munkálatokba! Igen, szeptember közepén fog kijönni a norvég Smash Fabric Records-nál és főleg digitális formátumban lesz hozzáférhető, de azért a fanatikusoknak, meg főleg a sajtó számára készítünk limitált számban cd-ket is! Totális váltásra nem kell számítani az eddigi zenénkhez képest, de azért lesznek meglepetések jócskán! Számomra abban van a legfőbb különbség, hogy a dalok sokkal lecsontozottabbak, mint eddig! Szóval a fölösleges részeket kidobtuk, és csakis a színhús lesz az emberek elé pakolva! :) Emiatt kicsit rövidebbek a dalok, mint eddig, de sokkal érthetőbbek, és egyszerűen jobban vannak felépítve. Emellett nagyon változatosnak is érzem a cuccot! Lesznek rajta tipikusnak mondható  málházós Angertea szerzemények, lesznek akusztikus dalok, lesznek brutál üvöltözős, már-már Meshuggah-s részek, meg elszállós meditálós átvezetők! Azt hiszem, hogy ez a változatosság, ami mondjuk mindig is jellemzett bennünket, most fog a legjobban kijönni! Egyszerűen nem lesz két hasonló felépítésű, és tempójú dal a lemezen. Ezen biztosan megütköznek majd sokan, de én pont erre vagyok a legbüszkébb. Mindig is az volt a célunk, hogy minél izgalmasabb és kiszámíthatatlanabb zenét toljunk. A lemez címe: “Nr.4: Songs Exhaled”, és 10 dal lesz rajta!

RB: - Terveztek-e lemezbemutató turnét az album megjelenését követően?

MG: - Igen, az ősszel szénné fogjuk koncertezni magunkat! Lesz két pesti lemezbemutatónk is, emellett az ország fontosabb klubjaiban-városaiban ott leszünk, meg jön egy kis külföldi kanyar is azért!

RB: - Szinte az összes nevesebb rockportál szenzációként kezelte, miszerint a Faith No More basszusgitárosa vendégszerepelni fog az új albumotokon, amihez ezúton is gratulálunk! Honnan az ismeretség? Hogy zajlott/zajlik a közös munka?

MG: - Köszi szépen! Igazándiból pár évvel ezelőtt kezdődött a kapcsolat, amikor kiadót kerestünk! Billnek van egy Koolarrow nevű kiadója, és írtam mailt nekik is többek között! Aztán meglepve tapasztaltam, hogy ő maga válaszolt egy másik emailcímről! Akkor indult újra  a Faith No More, és azt írta, hogy bejön neki, amit csinálunk, de most nincs ideje a kiadóval foglalkozni! De azért jól elbeszélgettünk pár napig! Csomó jótanácsot adott! Nagyon jó fej volt! Azóta bármi történt velünk, elküldtem neki, ő meg mindig illedelmesen válaszolt, és gratulált! :) Most ilyen teljesen spontán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha vendégeskedne a lemezünkön! Írtam neki, elküldtem a dalt, és azt írta, hogy tök jó, és rajta van, de nem biztos, hogy összejön, mert indulnak két hét múlva turnézni a FNM-ral. Le is mondtam róla, amikor egyszer csak a turnéjuk kezdete előtt pár nappal jött egy fájlküldős email, amiben benne volt 2 különböző gitársáv, és egy rövid üzenet tőle, hogy csak meg tudta csinálni! :) Aztán csak a facebookra tettem fel a hírt, direkt nem akatunk belőle egyelőre nagy hírverést, erre másnapra ott figyelt a fél világ metal hírtportáljain… :) Meg persze itthon is eléggé felkapott hír lett! Hogy ez hogyan történt, és ki figyelheti a Blabbermouth-tól a facebook oldalunkat, arról foglamam sincs, de tény, hogy nagyon nagy visszhangja lett a dolognak, akkora, amekkorára nem számítottunk! Persze az örök rosszakaróink most még jobban utálkoznak, és kapjuk az olyan vádakat (jó magyar szokás szerint) a hátunk mögött, hogy ezt csak azért csináltuk, hogy népszerűbbek legyünk, és hogy más tollával akarunk ékeskedni… Annyit leszögeznék, hogy ezt a dolgot csakis magunk miatt csináltuk, nem azért, hogy ezáltal ekkora meg akkora sajtójelenlétünk legyen! Bill mindig is az egyik legnagyobb hősünk volt! Ő a FNM alapítója, és egyik fő dalszerzője, és hatalmas legenda. Iszonyatosan jó érzés, és egyelőre hihetetlen is, hogy játszik a lemezünkön! És jó lesz majd vele dicsekedni a gyerekeinknek, meg persze magunknak szenilis vén barmokként… :) Szóval kb. ezért csináltuk, meg visszajelzésnek is jó, hogy nem vagyunk azért annyira szarok. :)

RB: - Hol láthat benneteket a nagyközönség a közeljövőben? Felléptek valamelyik nyári fesztiválon?

MG: - A nyári fesztiválok kimaradnak! Ott minden évben ugyanazok játszanak. Minket egy ideje a fesztiválok közelébe sem engednek. Ezt annyira már nem is bánom! Régen játszottunk sok-sok fesztiválon, a Szigeten többször is, de mára az a cikis helyzet állt elő, hogy van egy pár zenekarból álló kör, akiket évről-évre beerőltetnek mindenhová, és senki másnak nem adnak lehetőséget. Legyenek boldogok ezzel! Végülis ez nekik gáz, hogy unalomig játszatják magukat, közben náluk ezerszer jobb zenekarok hada nem kap lehetőséget! A helyzet nyilván nem fog sokat változni, de azért példát lehetne venni arról, hogy hogyan is megy ez külföldön: ott a nagy feszteken (sőt a kicsik nagytöbbségén is) van egy éves-kétévenkénti rotáció! Tehát, aki játszott az idén, az jövőre nem fog, mert helyette lesznek mások. Szerintem ez a normális, de itthon mondjuk sokszor nem a normális a mértékadó… :)

RB: - Köszönjük a beszélgetést és további sok sikert a zenekarnak!

MG: - Mi is nagyon szépen köszönjük!

Címkék: 
angertea