Bejelentkezés

x
Search & Filters

Zajlik az élet a Hooligans háza táján (interjú)Nem mondhatjuk, hogy unatkoznának a Hooligans rajongók, ugyanis akik folyamatosan figyelemmel követik a zenekar Facebook oldalát, azok meggyőződhetnek róla, hogy Csipáék örökös pörgése nem igazán lankad, leszámítva a megérdemelt tavaly év végi pihenőt. A készülő új albumról és rengeteg másról vallattuk a "Huligánokat"...

 

Rockbook: - A Hooligans Borsod megyéből indult el, így Szerencs nem csak a csokiról, hanem a huligánokról is elhíresült. Gondolkoztatok már azon, hogy egy nagy koncerttel kedveskedjetek a hely előtt ahol minden kezdődött?

Csipa: - Minden éven hazalátogatunk egy, vagy két koncert erejéig. Az Országos Csokoládéfesztivál záró koncertje minden éven mi vagyunk, ezen felül karácsonykor szoktunk egy hazai koncertet adni az otthoniaknak.

Rockbook: - A zenekar ma már ikon nagyságú lett - szóba esett esetleg köztetek, hogy tudásotok, élményeitek és egyebek egy könyvbe, vagy egy DVD-be összeszedjétek?

Endi: - Már 2011-ben megígértük, hogy megjelenik a könyv. Akkor év végén nagyon sok miinden történt ami miatt nem jöhetett ez össze. 2013-ban ősszel kerül a publikum elé a zenekar és közvetve az élettörténetünk. Már megállapodtunk a kiadóval is, szóval már semmi nem jöhet közbe, roskadozhatnak majd a könyvespolcok!

Rockbook: - Az előző albumotok, a "Nyolcszemközt" óta eltelt egy kis idő, azóta dolgoztok új anyagon?

Tóth Tibi: - Épp ezekben a napokban is zajlik a munka a stúdióban. Elkészült már nyolc új dal és a szövegírás, feléneklés fázisa áll előttünk. Még 3-4 tétel megírása vár ránk, hogy teljes legyen a lemez. A nyár elején-derekán tervezzük, hogy egy tőlünk meg-nem szokott formában jelenjen meg az album. Azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy mindenkihez eljussunk és mindenki számára elérhető, megfizethető legyen az album.

 Rockbook: - Régebben egy interjú során megemlítettétek, hogy minden lemezeteken  van valami kisebb újítás, a legújabb albumotokon inkább a kemény hangzásra számíthatunk, vagy lágyabb dallamok lesznek?

Tóth Tibi: - A dallamok mellett tettük le a voksunkat, minden lemeznél. Természetesen ez nem zárja ki a „keményebb” tételeket sem. Állandó tévhit velünk kapcsolatban, hogy csak az általad is említett lágyabb dallamokkal operálunk. Az énektémák adhatják ezt az érzetet. Akik a hörgő metált várják tőlünk, vagy a „matekmetál” gitártémáit, azok biztos csalódni fognak.

Rockbook: - Felmerült-e egy nagyszabású turné a külföldi magyarok számára?

Zsolti: - Több, egybekötött turnéállomás nincs tervben, de idén a korábbiaknál több alkalommal utazunk a Felvidékre, Erdélybe, Székelyföldre, vagy a Vajdaságba. Ezen felül novemberben Londonban is koncertezünk, ahol már jártunk 2012-ben is.

Rockbook: - Mi volt eddig a legnagyobb elismerés számotokra?

Tóth Tibi: - Számos elismerést kaptunk az elmúlt években. Voltunk már az év zenekara, szereztünk már ÉV Dala díjat is, Viva Comet gömbünk is van, arany és platinalemezek is sorakoznak szép számmal. A legbüszkébb talán a Jakab Líra díjra vagyok. Ezt anno a Játszom című dalunkért kaptuk és a Neoton kiváló billentyűséről Jakab Györgyről lett elnevezve ez a díj.

Rockbook: - Az előző anyagotokon sok üzenet szólt a rajongóitok felé az élet szeretetéről, a kitartásról, míg az előtte lévő lemezek tartalmaztak pörgősebb, bulizósabb számokat. Melyiket volt nagyobb élvezet készíteni, és melyek fognak visszaköszönni az elkövetkezendőkben?

Endi: - Mindig igyekeztünk az aktuális témákkal foglalkozni. A szerelem, vagy a párkapcsolati vívódások minden zenekar témái. Nagyon sok szövegünket érzik magukénak a hallgatók. A Játszom című dalra 2003-ban több száz alkalommal házasodtak össze a párok. Mindegyiket szerettük „készíteni”, reméljük a következő lemezek is lesznek annyira hangsúlyosak, hogy nyomot tudjunk hagyni az emberekben.

Rockbook: - A Black Eyed Peas koncert előtt felpörgettétek a bulit, persze ez nem tegnap volt. Melyik az a zenekar, akinek a legszívesebben előkészítenétek a terepet egy jó koncertre?

Endi: -  Ez kicsit olyan, mintha azt kérdeznéd kinek mi a kedvenc zenekara. Nekem nagy kedven gyerekkorom óta a Mötley Crüe, de egy Aerosmith-re se mondanék nemet.

Csipa: - A The Cult-ot mindenképp magaménak érzem.

Tibi: - Good Charlotte, Simple Plan a tuti befutók.

Zsolti: - Muse

 Rockbook: - Idén lesz nagy koncert valahol az országban? Ha igen, mikorra várható, és hol szeretnétek a húrok közé csapni?

Csipa: - Tavasztól zajlik az országos koncertsorozatunk, az ország minden szegletébe el fogunk jutni idén is. December 27.-én viszont Budapest a cél. A Syma Csarnokban egy nagy karácsonyi koncertshow lesz, ahová ezúton is várunk mindenkit!

Rockbook: - Mikorra várható a következő Hooligans album érkezése?

Tibi: - Tervek szerint június, július hónap, de ez még sok mindentől függ.

Rockbook: - Mi a véleményetek a hazai zeneiparról és az előadókról, akik tehetségkutatókon keresztül jutottak hírnévhez?

Csipa: - Nagyon sok tehetséges fiatal előadót láthatunk minden éven. A saját dalaik fogják eldönteni, hogy miként tudnak megtapadni a „szakmán” belül. Szólistából talán ennyi sosem volt, mint az elmúlt években. Kemény dolgok van, nem lennék a helyükben.

Rockbook: - Van valamiféle meglepetésetek a jövőben, amiről érdemes lenne tudni a rajongóknak?

Endi: - Folyamatosan meglepünk mindenkit, érdemes követni a Facebook oldalunkat, ott minden naprakészen megtalálható rólunk. http://www.facebook.com/hooliganshivatalos

Rockbook: - A műsornak mennie kell mindig, viszont a pihenő sem árt. Lesz a jövőben nagyobb szünet, amikor a turnézás, klip készítés leáll és kicsit mindenki magával törődik, hazatér, vagy éppen elmegy világot látni?

Csipa: - Eleget pihentünk az év végén. Olyankor nincsenek koncertek, alig vártuk, hogy újra útra kelhessünk. Nem vagyunk még öregek, hogy pihenjünk, szóval még a következő 40 évet végig szeretnénk pörögni!!!

 

 

Hooligans koncertek a közeljövőben:

 

2013/04/12. - Pécs

2013/04/16. - Zalaegerszeg

2013/04/19. - Tatabánya

2013/04/21. - Gyula

2013/04/26. - Budapest (Budapest Park)

2013/04/28. - Erdőszentgyörgy / Sângeorgiu de Pădure (RO)

2013/05/01. - Kazincbarcika

2013/05/17. - Bős/Gabčíkovo (SK)

2013/05/18. - Makó

2013/05/19. - Kistarcsa

 

SZ.B. Omen

 

Címkék: 
Hooligans