Bejelentkezés

x
Search & Filters

GASTROBLUES FESZTIVÁL

2012-07-02 - 2012-07-08
Paks
ESZI Park

XX. Jubileumi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál

2012. július 2-8. között Pakson huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Gastroblues Fesztivál, melynek mottója az eltelt évek alatt nem változott, miszerint „a legjobb zene sem élvezhető száraz torokkal és korgó gyomorral”!

Eme nagy igazság jegyében a szervezők idén is kitettek magukért, és a jubileum alkalmából parádés zenei és gasztronómia programokat állítottak össze, világhírű külföldi és hazai sztárok, zenekarok fellépésével megspékelve.

Zene

A jubileumi Gastroblues Fesztivál három külföldi sztárfellépővel büszkélkedhet:

Ken Hensley & Live Fire
Glenn Hughes
Rick Wakeman & The English Rock Ensemble

A fesztiválon természetesen egymást váltják a színpadon az blues és rockzene hazai és külföldi sztárjai, akikről részletesen a Fellépők menüpontban olvashatnak.

A hagyományokhoz híven az idén is a Makovecz Imre által tervezett paksi Szent Lélek templom szolgál helyszínül a meghitt hangulatú „unplagged”koncertekhez, melyek felcsendül majd a Gastroblues Rekviem. A Rekviem pedig 2012-ben azokért a kitűnő művészekért szól, akik már sajnos nincsenek közöttünk, de részvételükkel valaha emelték a fesztivál fényét és hozzájárultak a sikerhez. A vasárnapi templomi koncerten Rick Wakeman ad akusztikus zongora koncertet Steinway zongorán.

A zenei programok között szerepelnek még klubkoncertek, örömzenélések és ingyenes szabadtéri koncertek!

Gasztronómia

A fesztiválozók jóltartásáról gondoskodnak a bajai halászléfőzők, a békéscsabai kolbászkészítők, az abonyi gulyásfőzők és a szekszárdi grillezők.

Nem hiányoznak majd a pálinka és sörkülönlegességek sem. A Gastroblues Fesztivál kísérő rendezvénye a Borbarátok Találkozója, ahol Magyarország legjobb borászai és pincészetei mutatják be boraikat.

A fesztivál szervezői jótékonysági főzőversenyt is hirdetnek, amellyel Paks testvérvárosának, Visk községének magyar óvodáját támogatják.

A főzőverseny kategóriái:

Borral készült ételek
Borkorcsolyák
Halászlé
Egyéb ?Hmm, csak finom legyen

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy érdemes a naptárban bejelölni a Gastroblues Fesztivált időpontját, hiszen a nyár egyik legszínvonalasabb és minden érzékszervünkre ható programját nem szabad kihagyni!