Bejelentkezés

x
Search & Filters

41 éve jelent meg a Black Sabbath Vol. 4 című albumaA zenekar a Los Angeles-i Record Plant-ben látott hozzá a ’Black Sabbath Vol. 4’ címre keresztelt album munkálatainak. A projekt gyorsan tragikus fordulatokat vett, hiszen a felvételek közepette a csapatnál előkerültek a kábítószerek is.

„L. A. igazi kikapcsolódás volt számunkra és végül az album is jól sikerült… kicsit fura, de nincs vele gond” – mondta a zenekar gitárosa, Tony Iommi a Guitar World-nek.

A csapatnak sikerült bővíteni zenei paramétereit, ahol természetesen helyet kaptak klasszikus hangzású dalok, mint a ‘Snowblind’ és a ‘St. Vitus Dance‘, valamint hosszabb bonyolultabb számok is, mint a ‘Tomorrow’s Dream‘, vagy a ‘Cornucopia’. Az egyik legdrámaibb dal a lemezen, a ‘Changes’ mely egy zongorára írt szomorú gospel-blues ballada.

Az albumon hallható a ’Supernaut‘ című sláger is, melyet Frank Zappa és a néhai Led Zeppelin dobos, John Bonham is kedvenceként jelölt meg.

Az 1972 szeptemberében megjelent ’Vol. 4’ kevesebb mint három hónap alatt arany-, majd később platinalemez lett. A kritikusok jellemzően elutasítóak voltak az albummal kapcsolatban, pedig a Black Sabbath egyik úttörő lemezéről van szó.

 

Black Sabbath - Snowblind

 

 

 


 

Címkék: 
black sabbath