Bejelentkezés

x
Search & Filters

77 éves lenne Freddie Mercury, asszisztense egy hónap múlva Budapestre látogat



Szeptember 5-én lenne 77 éves a Queen legendás frontembere, Freddie Mercury, akinek személyi asszisztense, Peter Freestone október 6-án a Marczibányi Téri Művelődési Központban tart zenés talkshow-t élő magyar tolmácsolással.
 
Peter Freestone
 
A nagy hatású énekes 1946. szeptember 5-én született Zanzibár szigetén Farrokh Bulsara néven és mindössze 24 éves volt, amikor a Smile két tagjával, Brian May-jel és Roger Taylor-ral együtt megalapította a Queen-t. A banda az évek során minden idők egyik legnagyobb zenekarává vált, többek közt olyan slágereknek köszönhetően, mint az I Want To Break Free, a We Are The Champions, a Don't Stop Me Now, a Radio Gaga és a Bohemian Rhapsody, Mercury-t pedig több mint 30 évvel a halála után is a valaha élt egyik legjobb frontembernek tartják.
 
Peter Freestone 12 évig volt Freddie személyi asszisztense, és ezalatt sok mindent megtapasztalt az énekes mellett: testközelből láthatta a Queen káprázatos felemelkedését, bejárhatta a világot a zenekarral, valamint szem- és fültanúja lehetett a legnagyobb dalok megszületésének, de azt is végig kellett néznie, ahogy Mercury életének fénye fokozatosan elhalványul. Peter az előadás során sehol máshol nem publikált fotók bemutatásával idézi fel a kulisszatitkokat, a banda legismertebb dalai pedig Milan Devinne és zenekara jóvoltából élőben szólalnak meg unplugged változatban.