Bejelentkezés

x
Search & Filters

87 éves névadójukkal találkoztak a Greta Van Fleet tagjai



A Greta Van Fleet sokak szerint az egyik legígéretesebb fiatal zenekar, többek közt Joe Satriani is az egyik kedvenceinek nevezte őket. A fiúk a michigani Frankentmuth-ban kezdték pályafutásukat és névadójuk, az immár 87 éves dédnagymama, Gretna Van Fleet is ott élt 51 évig, nemrég pedig lehetősége volt részt venni a fiúk egyik telt házas Filmore-i koncertjén, ahol először látta őket öt év után.
 
"Az biztos, hogy sokkal érettebbek lettek. Örültem, hogy láttam őket, és gratuláltam az elért eredményeikhez. A dobosukkal most találkoztam először, így végre őt is megismerhettem. Maga a zene nem igazán az én stílusom, de élveztem a koncertet, a fiúk pedig nagyon jól játszottak."
 
Gretna a nagypapájától kapta a nevét, aki egy könyvben olvasta azt, és az 50-es években a hölgy is zenélt három fiútestvérével egy tánczenekarban. A Greta Van Fleet sikere azonban őt is meglepte.
 
"Nem számítottam rá, hogy ilyen sikeresek lesznek. Amikor elmondták, hogy rólam nevezik el a zenekart, azt hittem, csak viccelnek, de aztán tényleg megtették, én pedig még gondoltam is, hogy ilyen névvel biztos nem húzzák sokáig. De egyre népszerűbbek lesznek és engem is egyre többen kérdeznek róluk, amire igazán nem számítottam, de egyáltalán nem zavar. Csakis a legjobbakat kívánom a fiúknak és remélem, hogy még nagyon sokáig fognak zenélni!"