Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bemutatta új EP-jét a budapesti Morrow Night - Itt az első dal: 'Craziness'



A budapesti Morrow Night a tavalyi első kislemeze után érkezik egy újabb EP-vel. A dalok sötét hangulata ugyanúgy megmaradt, viszont kevésbé riff központúak a dalok, sokkal inkább az éneken van a hangsúly.  
 
A felvételek Dobos Máté stúdiójában készültek, 2022 végén. Ezúttal is Csatáry Ádámnak (MADMIKE) köszönhető a produceri munka, míg a borítót Suhaj Miklós készítette.
 
A dalokról
 
Craziness
 
Ez volt az első dal, amit Bornemisza Ida (ének, billentyű) hozott egy szál zongorán megírva. Az akkor még balladás dal, gyorsan elnyerte a zenekar tetszését, és hamar egy olyan számot tudtak összerakni belőle, ami az EP egész stílusát meghatározta.
 
In My Head
 
Ez az egyetlen olyan szám az kislemezről, ami nem egy zongorán lett elsőként megírva. Főtémaként a dal elején hallható intró szolgált, ami a felvétel napjáig kérdéses volt, hogy benne maradjon-e a végső verzióban. A dal akár egy érzelmi hullámvasút is lehet, a könnyedebb versszakok és a kemény zúzdák váltakozása miatt.  
 
Over And Over
 
Annak ellenére, hogy a Craziness határozta meg az egész album hangulatát, mégis az Over and Over volt az, ami fordulópontot jelentett a zenekar életében. Lényegében ennek a dalnak a hatására döntött a zenekar a koncepcióváltás mellett.
 
 
A zenekarral Budapesten legközelebb március 23-án találkozhattok, ahol a Bonilevine és a LATO zenekarral adnak koncertet a Riff-ben.